FOTO Două gospodării din județ s-au făcut scrum în prag de sărbători. Pompierii suceveni au început ziua intervenind în forță cu opt autospeciale la aceste incendii

În seara de 22 spre 23 decembrie 2020, la ora 00.12, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna Volovăț.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț, cu patru autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul unui foișor (structură închisă, construită din lemn), cu pericol de propagare a flăcărilor la un depozit de cherestea, aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost stins la ora 01.20.

A ars acoperișul foișorului pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați și s-au degradat pereții și elementele de tâmplărie (ferestre și uși). De asemenea, s-au degradat obiecte de mobilier din interiorul foișorului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

N u s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de cherestea din apropiere.

La aceeași dată, la ora 05.49, printr-un alt apel la 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din satul Basarabi, comuna Preutești.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Preutești, cu patru autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție corp comun, compusă din adăpost de animale și o anexă, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost stins la ora 08.00.

Au ars adăpostul de animale și anexa, corp comun, pe o suprafață de aproximnativ 150 metri pătrați. S-au degradat bunurile din interior - aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și garajul proprietarului, cu bunurile aferente.

Adauga comentariu