FOTO Două gospodării din județul Suceava au fost distruse de incendii aseară. Pompierii au intervenit cu câte cinci autospeciale de stingere la fiecare incendiu

În seara de 6 - 7 aprilie 2022, pe la ora 02.00, printr-un apel la 112 a fost sesizat un incendiu la o gospodărie din localitatea Bosanci.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

La sosirea echipajelor ardea generalizat acoperișul unei case de locuit, iar flăcările erau extinse și la alte două proprietăți, corp comun, care au fost afectate parțial.     

Au ars acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și planșeul din lemn al acesteia pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. S-au degradat pereții interiori, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima, au ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie, pereții interiori și alte bunuri. La a doua locuință, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și s-au degradat planșeul din lemn, izolația exterioară și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Dispunerea apropiată a clădirilor a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

Incendiul a fost lichidat la ora 06.20, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

După circa cinci minute de la apelul ce anunța incendiul din Bosanci, pe la ora 02.05, a fost anunțat încă un incendiu la o gospodărie din Mălini.

La fața locului au intervenit pompierii militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii cu cinci autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Pâraie, localitatea Mălini.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, corp comun, cu pericol de propagare la proprietățile învecinate.

Au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, corp comun, pe o suprafață totală de aproximativ 250 de metri pătrați, și bunurile din interiorul acestora (3 metri cubi lemn de foc, 3 tone cereale, elemente de tâmplărie, electrocasnice și altele).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coșul de evacuare a fumului.

Incendiul a fost lichidat la ora 06.40, iar pompierii au salvat casa de locuit, în limitele găsite, și proprietățile învecinate.

 

Adauga comentariu