FOTO Edilul Vasile Andriciuc s-a obișnuit să investească banii contribuabililor în amenzile Gărzii de Mediu. Primăria Șcheia este obligată să salubrizeze zonele în care sunt maldăre de gunoaie

Garda de Mediu Suceava a efectuat verificări pe raza comunei Șcheia după ce au primit sesizări conform cărora s-ar arunca ilegal deșeuri și în plus pe alocuri ar fi incendiate.

Specialiștii Gărzii de Mediu au constatat faptul că sesizările se confirmă, motiv pentru care au solicitat Primăriei Șcheia ca până luni, 19 aprilie 2021, să curețe toate zonele unde există deșeuri abandonate, pe raza comunei, și să monitorizeze pe viitor zona pentru a evita viitoarele incendieri ale deșeurilor.

În cazul în care Primăria Șcheia, condusă de Vasile Andriciuc, nu va respecta solicitarea Gărzii de Mediu, unitatea administrativă locală va fi amendată, din nou. Conform celor de la Garda de Mediu Suceava, în urma ultimelor controale efectuate pe raza comunei în cauză au fost aplicate șase amenzi.

„Urmare a sesizarilor inregistrate la Comisariatul Judetean Suceava al Garzii Nationale de Mediu, privind abandonarile ilegale de deseuri si incendierea acestora, pe teritoriul administrativ al comunei Scheia, comisari din cadrul G.N.M. - C.J. Suceava au efectuat verificari in teren constatand ca aspectele semnalate se confirma.

Prin notele de constatare incheiate anterior, s-au trasat masuri Autoritatii Publice Locale comuna Scheia ca pana la data de 19.04.2021 sa salubrizeze toate zonele afectate de abandonari de deseuri de pe teritoriul comunei, precum si monitorizarea teritoriului administrativ al comunei Scheia de catre Politia

Locala pentru a preveni eventualele incendieri.

In cazul nerealizarii masurilor la termenul stabilit, Autoritatea Administratiei Publice Locale comuna Scheia va fi sanctionata conform legislatiei in vigoare.

Pentru deficientele constatate cu ocazia controalelor anterioare, reprezentatii G.N.M.-C.J. Suceava au aplicat un numar de sase sanctiuni contraventionale Autoritatii Administratiei Publice Locale comuna Scheia”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu