FOTO Fake news-ul cu miile de români plimbate pe un câmp din Germania a fost demontat de un sucevean plecat la cules sparanghel: „Ne duc pe câmp doar câte 15 în autobuz”

Un sucevean plecat zilele acestea la muncă în Germania a demontat fake news-ul apărut pe mai multe televiziuni naționale. În respectivele imagini se prezenta faptul că miile de români plecate la muncă în Germania erau plimbate la grămadă pe un câmp, fără mănuși, fără măști, fără niciun fel de protecție.

Reporterii Ziar de Suceava au intrat în legătură cu un cetățean din comuna Moldovița, plecat vineri în Germania, unde va lucra în următoarele trei luni.

„Suntem în carantină. Ne-au cazat într-un hotel, avem tot ce ne trebuie. Am început deja munca. Ne-au dat măști și mănuși. Ne duc pe câmp doar câte 15 ca să nu fim prea mulți în autobuz. E ok aici”, ne-a povestit bărbatul.

Acesta face parte din lotul întors din drumul spre Germania de pe aeroportul din Iași.

De altfel, autorul imaginilor respective, un bărbat din județul Maramureș, a arătat faptul că filmările au fost realizate în anul 2016 și nicidecum zilele acestea.

Adauga comentariu