FOTO Garda de Mediu Suceava a amendat cu 10.000 de lei un gater din Suceava, care depozita necorespunzător deșeuri din lemn și făcea prea mult zgomot

Garda de Mediu Suceava a anunțat faptul că a dat două amenzi (în valoare totală de 10.000 de lei) și un avertisment unui gater din județul Suceava pentru că depozita necorespunzător deșeuri din lemn și pentru că depășea nivelul de zgomot.

„În urma unei sesizări primite la GNM-CJ Suceava privind disconfortul produs de o instalație de debitare material lemnos din judetul Suceava, o echipă de comisari din cadrul GNM-CJ Suceava a efectuat un control pe linie de protecția mediului constatând depozitări de deșeuri din lemn în afara platformelor special amenajate (direct pe sol) precum și depășiri ale nivelului de zgomot conform buletinelor de analiză emise de APM Suceava. Pentru neregulile constatate s-au aplicat două sancțiuni constând în amendă în valoare de 10.000 lei conform H.G nr. 2293/2004 privind gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase și avertisment conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului. S-au impus măsuri cu termene de realizare conform competențelor legale. Totodată s-a înaintat către Agenția pentru Protecția Mediului Suceava o notificare prealabilă ca urmare a nerespectării condițiilor din Autorizația de mediu”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu