FOTO Garda de Mediu Suceava a amendat două primării din județ, cu câte 15.000 de lei, pentru că a descoperit deșeuri aruncate anapoda în natură

Garda de Mediu Suceava a amendat în două zile două primării din județ pentru că au descoperit gunoaie aruncate aiurea în natură.

„In data de 09.09.2020 Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Suceava s-a autosesizat cu privire la abandonarea deseurilor menajere, reciclabile si din constructii intr-o localitate de pe teritoriul administrativ al judetului Suceava. Pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sanctiune contraventionala in cuantum de 15.000 lei conform Legii nr. 211/2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Deasemenea s-au stabilit masuri in vederea valorificarii/eliminarii deseurilor si salubrizarea zonei afectate de depozitari neconforme de deseuri in amestec”, a transmis Garda de Mediu Suceava ieri.

„Verificarile privind starea de salubrizare a localitatilor din jud Suceava au continuat si in data de 10.09.2020 identificandu-se o alta locatie pe teritoriul unei comunei din jud. Suceava unde s-au constatat depozitari si abandonari neconforme de deseuri menajere in amestec cu deseuri reciclabile, deseuri din demolari si resturi vegetale. Pentru neconformitatile constatate Autoritatea Administratiei Publice Locale a fost sanctionata conform Legii nr. 211/2011 cu completarile si modificarile ulterioare cu amenda in valoare de 15.000 lei. S-au stabilit masuri de salubrizare concomitent cu ridicarea, transportul, valorificarea si/sau eliminarea acestora in conformitate cu prevederile legale”, a transmis Garda de Mediu Suceava astăzi.

Adauga comentariu