FOTO Garda Forestieră Suceava a confiscat peste 80 de metri cubi de resturi de lemn de la ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar

Ieri, polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la SC Nystraforest SRL, cu sediul în satul Demăcușa, comuna Moldovița. Respectiva firmă este administrată de către Mihail Valentin Nistor și are ca obiect de activitate preponderent „fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie, pentru constructii”.

După ce au fost comparate stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 cu stocurile faptice de material lemnos inventariate, autoritățile au constatat faptul că în depozitul firmei menționate se afla cantitatea de 82,56 metri cubi de resturi de lemn de esență rășinoase, în valoare de 7.843 de lei. Societatea în cauză nu avea documente care să ateste proveniența legală a acestei cantități de resturi de lemn.

De asemenea, se pare că depozitul societăți nu era împrejmuit conform prevederilor legale.

În urma controlului, autoritățile l-au amendat pe administratorul firmei cu 6.000 de lei și au confiscat cantitatea de 82,56 metri cubi de resturi de lemn.

Mihail Valentin Nistor este ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar și vă amintim faptul că cel dintâi și-a mai încercat norocul și cu țigări de contrabandă:

Adauga comentariu