FOTO Grătar, băutură și poliție în fața magazinului Albina. Mai mulți tineri au încins jarul în cinstea sărbătorilor ce se apropie

În dimineața acestei zile, sucevenii din cartierul George Enescu care au ieșit la cumpărături, la Biserică ori la plimbare au dat pe mica esplanadă din fața complexului comercial de pe lângă magazinul Albina peste câțiva tineri plini de entuziasm care au făcut de cine știe unde rost de bolțari, de cartoane și lemn din cutii de ambalaj și care au înjghebat un foc pe cinste, pregătit, ziceau ei, pentru un grătar.

„Fiindcă ceilalți au unde să sărbătorească Crăciunul, noi de ce n-am avea voie?”, au transmis tinerii cu fețele afectate după o noapte de chef, cu buzele încărcate de spuză și cu berea în mână, de pe scările birtului de la demisolul clădirii cu Șhaormeria și cu magazinul Cvartet.

Locuitorii din jurul piațetei, în apartamentele cărora intra fumul gros și urât mirositor nu au fost luați în calcul de tinerii deciși să pună de un grătar în mijlocul orașului în dimineața zilei de 22 decembrie 2019. În acest moment, după ce au fost alertați polițiștii, pompierii și polițiștii locali, inițiatorilor acestei acțiuni li se iau declarații. Un polițist a stins focul cu o găleată de apă și urmează ca vatra din bolțari să fie dezafectată. Întrebate fetele care lucrează la magazinele din zonă de ce i-au lăsat pe nesimțiți să facă focul nederanjându-i deloc, ele au răspuns că nu doresc să și-i ridice în cap pentru  că au aici locul de muncă iar aceștia ar putea să le facă probleme. Esplanada din fața magazinului Albina este unul dintre locurile folosite predilect de indivizii fâră căpătâi din Suceava, zi și noapte, spre disperarea cetățenilor onești care au nenorocul să locuiască în preajmă.

sursa material: suceava-smartpress.ro

 

În locul unde a fost făcut grătarul, odinioară era o cușcă în care clienții crâșmei SC Havana Luchian SRL stăteau și beau, discutau și se certau. Dar, nenorocul a dat ca Primăria Suceava să ia măsuri și să se ocupe de respectiva terasă amplasată fără autorizație.

 

Adauga comentariu