FOTO Groapa de gunoi, de la Salcea, amplasată ilegal la doi pași de aeroport a fost curățată

La începutul lunii mai, localnicii din orașul Salcea au anunțat cotidianul Ziar de Suceava despre existența unei gropi de gunoi amenajată ilegal, în apropierea celebrului „canion” de pe un câmp, din apropierea unui râu, la doi pași de Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.

După ce am găsit respectiva groapă de gunoi, am încercat să luăm legătura cu primarul și viceprimarul orașului Salcea, cu Agenția de Protecție a Mediului și cu Garda de Mediu, pentru a afla mai multe informații despre acest loc.

Culmea a fost că, conform spuselor viceprimarului, Primăria avea o acțiune de ecologizare. Ba chiar acțiunea ar fi început cu malurile apelor și cu fostele gropi de gunoi.

„Da știu, noi avem, chiar acum, o acțiune de ecologizare. Am început cu malurile apelor și cu fostele gropi. Acolo a fost cândva, mai demult, nu le-am mai permis să pună, noi colectăm toate deșeurile din localitate.  (...) Noi avem contract cu Ilișești-ul, cu Ritmic-ul”, ne-a spus viceprimarul orașului Salcea, Constantin Brânzei, vineri, la data de 3 mai 2019.

Tot în aceeași zi, am luat legătura și cu comisarul șef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, care ne-a zis că urmează a se efectua un control pe teren pentru a se confirma existența respectivei gropi de gunoi amplasate ilegal.

În dimineața de luni, 6 mai 2019, inspectorii Gărzii de Mediu au luat legătura telefonic cu unul dintre redactorii cotidianului pentru a îi informa mai exact unde este aplasată acea groapă de gunoi. 

În momentul în care inspectorii Gărzii de Mediu au ajuns la fața locului, mai multe persoane se ocupau de salubrizarea gropii de gunoi amplasate ilegal. Coincidența a făcut ca „acțiunea de ecologizare” a Primăriei Salcea să se desfășoare fix în acel loc, fix în următoarea zi lucrătoare după sesizare. 

Așadar, probabil, mai mult au influențat, la salubrizarea „canionului”, localnicii care au anunțat cotidianul Ziar de Suceava, decât bunavoința Primăriei.

În urma articolului intitulat „Groapă de gunoi ilegală pe un câmp din Salcea, la doi pași de aeroport”, conform spuselor comisarului șef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, s-a autosesizat și Avocatul Poporului care a luat legătura la rândul său cu Garda de Mediu Suceava.

Față de Primăria Salcea nu s-a încheiat proces verbal de contravenție deoarece când inspectorii Gărzii de Mediu au ajuns la groapa de gunoi, zona era în curs de salubrizare. 

 

 

Adauga comentariu