FOTO Gruparea de contrabandiști de țigări care îi aproviziona pe suceveni prin intermediul restaurantului „La Victor” a fost destructurată de polițiști

Ieri, în cadrul unui dosar instrumentate de polițiștii din cadrul SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au făcut 17 mandate de percheziție domiciliară la locații și imobile folosite de persoane implicate în activități de contrabandă cu țigări de contrabandă.

La 13 din cele 17 locații au fost descoperite și indisponibilizate țigări, cantitatea totală ridicându-se la 8.963 de pachete cu țigări. De asemenea, au mai fost descoperite sume de bani totalizând peste 35.000 de lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte.

Astfel, majoritatea țigărilor erau introduce în țară fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigările erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona municipiului Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind restaurantul „La Victor” situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet.

În urma activităților de cercetare și urmărire penală derulate față de Victor Ilisei (57 de ani), din municipiul Suceava, Petru Butnaru (52 de ani), din municipiul Iași, Petru Turtușan (42 de ani), din comuna Cornu Luncii, Clemansa – Liliana Pintilei (54 de ani), din orașul Salcea, Georgiana – Simona Pachița (22 de ani), din municipiul Fălticeni și Gheorghe Gălușteanu (41 de ani), din municipiul Fălticeni, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Ilisei Victor a fost prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, iar celelalte persoane vor fi prezentate unității de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun. 

Cercetările sunt continuate în cauza penală de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava – SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”, în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Adauga comentariu