FOTO Gunoiul aruncat în platformele semiîngropate sunt adunate la un loc de către cei de la DIASIL: „Nu faceți o tragedie din asta că toate treburile se-ndreaptă, e perioada de acomodare la toată lumea”

La începutul acestei luni, Primăria municipiului Suceava a inaugurat cu mare fast platformele semiîngropate în care cetățenii ar trebui să-și arunce deșeurile.

Aceste containere încep să devină o glumă proastă. Sucevenii, nesimțiți din cale-afară, își aruncă gunoaiele oriunde numai nu în noile containere, iar DIASIL, firma care colectează deșeurile nu le strânge separat ci totul la un loc, fracția umedă cu fracția uscată.

Un cetățean a surprins astăzi, pe strada Calea Unirii din Suceava, cu angajații de la DIASIL au adunat totul la un loc. Foarte probabil, în interiorul acelor saci de dimensiuni mari, gunoiul nu era colectat selectiv, însă ne punem întrebarea : de ce au mai fost montate dacă nu se face nimic pentru ca cetățenii nesimțiți să învețe cum trebuie să-și arunce gunoaiele?

Patronul de la DIASIL a încercat să-și scuze angajații și să spună că sunt la început și că ar mai putea exista unele mici scăpări.

„Nu cred. E o dezinformare. Aceeași mașină colectează și fracția umedă și fracția uscată, dar nu o dată. Prima cursă este pe fracția umedă și a doua cursă fracția uscată, pentru că aceeași mașină face aceleași trasee. Instruirile sunt făcute clar la oameni, sigur poate să mai fie și câte un adevăr, că-s la început, prima săptămână a fost săptămâna trecută, acum sunt în săptămâna a doua când deja se mai îndreaptă lucrurile, greu se pătrunde la punctele de colectare, lumea-i reticientă, șoferii sunt și ei reticienți la schimbare. Eu sper ca într-o lună de zile să le aducem pe toate la un nivel normal în care să fie receptivă și populația la ce vrem. Nu faceți o tragedie din asta că toate treburile se-ndreaptă, e perioada de acomodare la toată lumea”, a declarat Anton Curelaru, patronul de la DIASIL.

Primăria Suceava este cea care trebuie să ia măsuri și să supravegheze aceste platforme semiîngropate. Degeaba arată bine și s-au cheltuit o grămadă de bani pe ele, dacă nu își arată utilitatea. Lungu și compania ar trebui să pregătească un set de amenzi pentru sucevenii nesimțiți care își aruncă gunoaiele după bunul plac ci după bunul simț. Să nu uităm că la anul sunt alegeril și ar fi păcat de pierdut voturi doar pentru că cineva și-ar face treaba...

Sursa foto: Facebook/ Florin Mandiuc

Adauga comentariu