FOTO Incendiu la o gospodărie din Calafindești. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere

Ieri, în jurul orei 17.00, a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna Calafindești.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o șură și o magazie, cu pericol de propagare la casa de locuit, la o bucătărie de vară și la locuințele învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei femei (de 66, 70, respectiv 75 de ani) cu atac de panică. După ce au primit îngrijiri medicale, toate cele trei persoane monitorizate au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars cele două anexe gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 180 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc, o tonă de brichete din rumeguș, unelte gospodărești și altele. S-au degradat pereții bucătăriei de vară pe o suprafață de 20 de metri pătrați și bunuri casnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:45, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară și locuințele învecinate.

Adauga comentariu