FOTO Indivizii care cereau taxă de protecție comercianților din Pasul Palma au fost arestați preventiv

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc i-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe inculpații Iliuță Pelepco pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de șantaj și Emilian Pelepco pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, furt calificat și cinci fapte de șantaj. 

Cei doi indivizi au fost introduși în Arestul IPJ Suceava.

Amintim că, în după-amiaza zilei de 8 ianuarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției  Municipiului Câmpulung Moldovenesc, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Operațiuni Speciale Suceava, au realizat un flagrant pe raza comunei Vatra Moldoviței, confiscând sumele de 1.500 lei și 4.500 euro, care erau solicitate, în mod ilegal, de către suspecți de la mai mulți comercianți.

După constatarea infracțiunii flagrante au fost făcute percheziții corporale asupra celor trei bărbați.

Astfel, asupra unui suspect de 24 de ani, din comuna Vatra Moldoviței a fost găsită suma de 130 de lei și suma de 1.500 lei, ambalate diferit, fără ca tânărul să poată preciza proveniența banilor.

Asupra unui alt bărbat au fost găsite sumele de 4.500 de euro și 172 de lei.

Ulterior, au fost obținute și puse în executare, împreună cu luptători SAS – IPJ Suceava și lucrători IJJ Suceava, patru autorizații de percheziție domiciliară, la imobile pe raza localității Vatra Moldoviței, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și alte fapte asociate.

În urma acestor activități a mai fost indisponibilizată suma de 21.000 de euro, fiind ridicate și alte bunuri și înscrisuri care interesează cauza.

Totodată, în urma perchezițiilor a fost indisponibilizată cantitatea de 65 de metri cubi de lemn în valoare de circa 32.500 lei, au fost ridicate telefoane mobile și cartele SIM dar și patru recipinete din plastic cu miros de combustibil ce pot avea legătură cu activitățile infracționale.

De asemenea, la una dintre locații a fost găsit un autoturism în valoare de circa 30.000 de lei, față de care era instituită măsura asigurătorie într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, din data de 18 noiembrie 2021, în consecință punându-se în executare și dispozitivul acestei ordonanțe.

Au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele fiind audiate.

În urma probelor administrate la dosar a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de un bărbat de 27 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „șantaj”, (5 fapte) și față de un bărbat de 24 de ani, din comuna Vatra Moldoviței cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, „distrugere”, „furt calificat” și „șantaj”.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Dosarul instrumentat vizează fapte de șantaj și infracțiuni asociate comise în perioada 2021-2022 față de comercianți din zona pasului turistic Palma - Sucevița, care dețin tonete în zonă și cărora bărbații din satul Ciumarna, comuna Vatra Moldoviței, le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani inducându-le o stare de teamă și invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceștia își desfășurau activitatea.

Reamintim că la data de 9 octombrie 2021, la ora 01.10, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost anunțată prin 112 de către un bărbat de 46 ani, din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că a fost bătut.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, respectiv în parcarea din zona numită „Palma”, de pe partea stângă a DN 17A, unde l-au găsit pe apelant. Acesta avea leziuni la nivelul capului și a brațului stâng. Din discuțiile purtate cu victima s-a stabilit faptul că în timp ce se afla la rulota pe care o deține în parcarea din locul numit „Palma”, loc unde comercializează produse alimentare și băuturi răcoritoare, a fost atacat de patru persoane, care aveau fețele acoperite și care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitara, aparținând persoanei vătămate, care era parcată lângă rulotă.

Bărbatul de 46 ani a mai relatat faptul că persoanele care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitară, au continuat ulterior să lovească cu obiecte contondente, posibil pari din lemn, avariindu-le și că au răsturnat și distrus o parte din bunurile care se aflau lângă rulotă (frigider de răcoritoare, dozator de bere).

În momentul în care persoana vătămată a ieșit din rulotă, a fost lovit de către unul dintre atacatori.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc  pentru stabilirea intregii activități infracționale și a participației infracționale a persoanelor implicate.

Adauga comentariu