FOTO ISU Suceava are în dotare o nouă autospecială pirotehnică. Aceasta a avut primele două intervenții în această săptămână

Pompierii pirotehniști suceveni au inaugurat în această săptămână o nouă autospecială pirotehnică din dotarea ISU Suceava.

Prima intervenție a avut loc în cursul zilei de marți, 5 aprilie 2022. În urma unor săpături, de recondiționare a șanțurilor de scurgere de pe raza localității Slătioara, lucrătorii au găsit un obiect metallic, pe care pirotehniștii l-au identificat ca fiind un proiectil exploziv, calibrul 100 mm, provenind din Primul Război Mondial.

A doua intervenție a avut loc în cursul zilei de miercuri, 6 aprilie 2022, pe raza localității Boroaia. La fața locului echipa pirotehnică a identificat un proiectil perforant de calibrul 47 mm.

„Autospeciala pirotehnică deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii. De asemenea, în dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi”, a transmis ISU Suceava.

Adauga comentariu