FOTO Jandarmii suceveni au prins mai multe persoane care tăiau ilegal copaci

Joi, 7 martie 2019, în jurul orei 07.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie și lucrători ai Gărzii Forestiere au depistat, pe raza localităţii Udești, județul Suceava, cinci persoane care au tăiat ilegal mai mulţi copaci.

Jandarmii au constatat că, în dimineața respectivă, doi bărbați cu vârstă de 36 și respectiv 51 de ani și trei minori cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, cu domiciliul în comuna Udești și orașul Salcea, s-au deplasat cu două căruțe în pădurea din apropierea satului Poiana, în zona cunoscută sub denumirea de “Vărzăroaia”. Cei șapte copaci, speciile fag și carpen, au fost tăiați cu două drujne și trei topoare, fără a avea o autorizație în acest sens.

Terenul nu aparține persoanelor respective. Aceștia au încărcat lemnele în căruțe, urmând a le vinde în zona localităților de domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos. Cei doi bărbați au fost predați Postului de Poliţie Udești pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 10 metri cubi de lemn a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

Adauga comentariu