FOTO JOS PĂLĂRIA! Mai mulți suceveni au strâns chiștoacele de țigări și gunoaiele aruncate aiurea într-un parc uitat de autorități, din cartierul George Enescu

În această perioadă politicienii suceveni își anunță candidatura pentru Primăria Suceava și se luptă între ei prin declarații care mai de care mai tăioase și promisiuni mincinoase.

În același timp, ieri, mai mulți localnici de pe strada Lazăr Vicol din cartierul George Enescu s-au organizat și după ce au ajuns acasă de la serviciu s-au înarmat cu mănuși, măturoaie, greble, saci menajeri și nu numai și au început să facă curățenie în fața blocului și în parcul din fața blocului. Din timpul lor pe care-l puteau dedica recreerii, aceștia au luat inițiativă și au încercat să facă „rai” din ce au. Mai exact, din locul de joacă inaugurat în urmă cu circa 11 ani, localnicii au încercată să facă un loc cât de cât curat și civilizat.

Aceștia au strâns deșeurile vegetale făcute mormane și lăsate prin colțurile parcului de către angajații unei firme de salubrizare din oraș, au strâns gunoaiele lăsate în urmă de părinții nesimțiți sau de adolescenții care se cred mai cu moț dacă aruncă ambalajele pe jos, dar au strâns până și chiștoacele de țigără care au ajuns în parc după ce au încasat câte un bobârnac din partea fumătorilor cu obiceiuri de prost gust.

Respectivul grup de persoane a măturat pietrișul ajuns în afara parcului și l-a pus în locurile în care știu că se face noroi în urma ploii, respectiv la poalele toboganului, de jur împrejurul învârtitoarei și la scrânciob.

Deșeurile adunate au intrat în cinci saci mari de gunoi și doi mai mici.

„Parcul este vizitat zilnic de foarte mulți adolescenți și părinți cu, copii. De multe ori, coșurile de gunoi din parc se umplu foarte repede și cei de la salubritate nu ajung să le descarce, iar gunoaiele se împrăștie cu repeziciune. Cu o seară înaintea curățeniei, am hotărât, ca majoritatea vecinilor mai tineri să ne unim spre a face un parc mai curat și a da un exemplu bun copiilor noștri, în speranța că: <Ne va iubi și natura>. În viitorul apropiat, sperăm să ne modernizeze acest mic parc spre bucuria copiilor”, a spus unul dintre localnicii care a strâng gunoaiele din locul de joacă menționat.

În rândul localnicilor care au făcut curățenie în parcul de pe strada Lazăr Vicol se afla și un tânăr care în urma unui accident rutier s-a ales cu probleme locomotării. Acesta, așa cum a putut, s-a aplecat și a strâns chiștoacele de țigări aruncate atât de adulții nesimțiți cât și de minorii care se cred mai interesanți fumând țigări pe ascuns în acest parc. Vreo trei adolescenți care pierdeau vremea prin respectivul parc, văzându-l pe tânărul cu probleme locomotorii strângând chiștoacele din pietriș și adunându-le într-o pungă, i s-au alăturat.

„Văzând că primăria, cadrele specializate, nu fac NIMIC, ne-am propus să facem noi ceva. Dacă nu se va ocupă Primăria de parcarea din apropiere, e posibil să ne mobilizăm și acolo! Era o mare paragină parcul, cineva trebuia să facă ceva! Din fericire suntem un mic grup căruia îi pasă de mediu, nu ca autorităților, și am decis să ne mobilizăm. Sprijin am primit și din partea unor persoane venite din alte zone ale cartierului”, a spus un alt localnic.

Când soarele a apus, localnicii nu s-au dat înlături de la atingerea obiectivului, anume să curețe parcul.

Primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi nu au mai călcat pietrișul din această rușine de loc de joacă de când s-au mândrit în fața presei cu inaugurarea acestuia. 


FOTO În cel mai periculos parc din cartierul George Enescu, un alt copil și-a rupt oasele. Cei responsabili de acest parc vin din când în când cu câte o idee trăsnită.

FOTO Adevărata față a modernizărilor de la scara blocului realizate de Primăria Suceava. Parcuri aproape de a fi declarate focare de infecție și parcări ce n-au pupat asfaltul.

FOTO „Gogoașa” Primăriei Suceava privind accesorizarea celui mai periculos parc din George Enescu cu covor cauciucat a fost „glazurată” cu frunzele toamnei.

Viceprimarul Marian Andronache amăgește ca și colegii săi din conducerea Primărie. Covorul de cauciuc nu a mai ajuns în cel mai periculos parc din George Enescu, după mai bine de un an de la făgăduială.

Adauga comentariu