FOTO JOS PĂLĂRIA!! Tânărul din Mironu care i-a ajutat pe pompieri să salveze un bătrân căzut într-o fântână a primit o diplomă de merit din partea ISU Suceava

Adrian este tânărul care i-a ajutat pe pompierii suceveni să salveze un bătrân de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri.

Ieri, pompierii de la Garda de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu modulul SMURD pentru salvarea unei persoane care a căzut într-o fântână, în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

Fântâna este construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri. Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat și au asigurat un voluntar din localitate, Adrian Ferariu, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântână. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari.

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

„Ne-am interesat despre starea bătrânului, care a rămas internat, și suntem bucuroși că a supraviețuit acestei încercări. Sperăm să se facă bine cât mai repede și să se întoarcă acasă, unde îl așteaptă familia și cei apropiați ai săi. Nu am uitat nici de Adrian, iar astăzi i-am făcut o vizită la domiciliu, în satul Mironu, și i-am înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<Bucovina>> al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare. Prin fapta sa, Adrian a devenit un <<salvator de excepție>> și a contribuit la consfințirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: <<Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă>>”, a declarat locotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Adauga comentariu