FOTO Licitație anulată suspect de Primăria Moldovița după ce firma de casă a instituției nu a reușit să-și adjudece un teren scos la mezat chiar în buricul târgului

Primăria comunei Moldovița a scos la vânzare prin licitație mai multe terenuri, 11 la număr. Claudiu Haucă, un localnic, a participat la una dintre licitații ce viza un teren din centrul comunei Moldovița, în apropiere de calea ferată pe care circulă Mocănița Huțulca.

Conform caietului de sarcini, prețul de pornire la lotul cu numărul cadastral 34439, la care facem referire, în suprafață de 1.607 mp, a fost de 39.600 de lei.

Licitația avut loc la data de 20 septembrie 2021, fiind câștigată de Claudiu Haucă, cel care a oferit suma de 118.801 lei. Acesta a devansat ofertele depuse de SC Best Auto Construct Moldovița, firma de casă a Primăriei Moldovița, administrată de Alin Boșutar, cumnatul fiului edilului Traian Iliesi, care a oferit suma de 54.101 lei, și de SC Nicoforest SRL, care s-a angajat să plătească suma de 64.101 lei, în schimbul terenului respectiv.

Chiar dacă a câștigat licitația, Claudiu Haucă a fost anunțat că licitația a fost practic anulată, iar terenul respectiv nu va intra în posesia sa.

La data de 24 septembrie 2021, acesta a primit o adresă din partea Primăriei comunei Moldovița, adresă semnată de primarul Traian Iliesi, prin care a fost anunțat că a fost anulată atribuirea lotului de teren, fără ca această decizie să fie motivată.

Claudiu Haucă a făcut o cerere la Primăria Moldovița, de la care a solicitat să i se motiveze decizia luată, însă deocamdată nu a primit un răspuns.

Bărbatul a transmis că va deschide o acțiune în instanță pentru a se stabili dacă demersul Primăriei Moldovița este unul legal și că va depune o plângere la organele abilitate în acest sens.

Terenul scos la licitație este îngrădit, iar pe el sunt construite mai multe clădiri.

Adauga comentariu