FOTO Lucrările la noul Ambulatoriu al Spitalului Județean Suceava vor fi gata în această toamnă

Noul Ambulatoriu al Spitalului Județean Suceava ar trebui să devină funcțional în perioada septembrie - octombrie 2019.

„Ambulatoriul va avea 25 de secții de internare de zi pe modelul AKH Viena. Construim de fapt o policlinică cu cea mai nouă tehnică”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În anul 2018, s-a anunțat faptul că valoarea lucrărilor este de 24 de milioane de lei, iar termenul de finalizare ar fi septembrie 2019.

Tot atunci, Gheorghe Flutur a spus că noul ambulatoriu va avea o suprafață totală de 4.070 metri pătrați și va avea patru etaje. În ambulatoriu vor fi amenajate cabinete de consultații, săli de intervenții și camere pentru internări de o zi.

„Consiliul Județean Suceava va aloca două milioane de euro, iar în această construcție va fi extins și platoul tehnic și va fi dotat cu un scintigraf pentru diagnosticarea unei plaje extinse de afectiuni structurale sau patologice”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Principiul scintigrafiei constă în a administra pacientului o substanţă activă care se fixează pe organul sau pe ţesutul respectiv ce trebuie explorat. O cameră specială (cameră cu scintilaţie sau gammacameră) înregistrează în continuare radiaţia emisă de organul sau de ţesutul respectiv. Imaginea regiunii explorate este atunci obţinută pe ecranul ordinatorului cu care este dotată gamma-camera. Inregistrând succesiunea în timp a mai multor imagini, este posibil să se vizualizeze o transformare, o evoluţie, o mişcare.

„În anul 2009 la ambulatoriul Spitalului Județean Suceava se prezentau anual 47.000 de persoane, acum se prezintă anual peste 200.000 de pacienți și se estimează că numărul va crește spre 300.000, fiind vorba de persoane atât din județul Suceava cât și din cele limitrofe”, a mai spus Gheorghe Flutur.

De construcția ambulatoriului se ocupă firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iași și Arhitectura Grafica Design Suceava.

Adauga comentariu