FOTO Mai multe containere, radiatoare, paturi și alte lucruri din Rezerva de Stat au ajuns în Suceava. Acestea vor fi distribuite spitalelor din județ

În cursul zilei de azi, 9 noiembrie 2020, a avut loc recepția de predare-primire a elementelor de cazarmament și a primelor construcții ușoare din elemente modulate, destinate fiecărei unități sanitare din județ, solicitate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava. La această recepție au luat parte Alexandru Moldovan (prefectul județului Suceava), Gheorghe Flutur (președintele Consiliului Județean Suceava), colonelul Costică Ghiață (inspectorul şef al ISU Suceava) şi locotenentul colonel Florin Crăciun (şeful Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Suceava).

Astfel spitalelor din județul Suceava le vor fi împărțite:

  • 10 construcții ușoare din elemente modulate
  • 10 radiatoare electrice 
  • 200 de paturi
  • 200 de saltele
  • 600 de pături
  • 1.200 de cearșafuri

„Reamintim că în contextul situației epidemiologice actuale înregistrată la nivelul județului Suceava, luând în considerare solicitările unităților medicale din județ privind necesitatea organizării punctelor de triaj observațional și a izolării potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, respectiv organizării unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului, solicitări ce vizau inclusiv mijloacele logistice utilizate, a fost adoptată Hotărârea CJSU Suceava nr. 53/26.10.2020.

Astfel, s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, 10 construcții ușoare din elemente modulate, un număr de 10 radiatoare electrice și următoarele elemente de cazarmament: 200 paturi, 200 saltele, 600 pături, 1200 cearșafuri. Demersurile CJSU Suceava au fost analizate în regim de urgență, concretizându-se cu aprobarea raportului de scoatere din rezervele de stat a unor produse și acordarea acestora, de către Prim-Ministrul Guvernului României.  

Solicitarea a venit în urma discuțiilor avute cu managerii unităților medicale din județ, care a relevat că pentru asigurarea măsurilor de ajutorare a populației afectate de virusul SARS-COV-2 și facilitării accesului acestora la unitățile spitalicești, este obligatoriu organizarea și efectuarea triajului observațional/epidemiologic al pacienților la punctele de intrare în aceste instituții, în condiții de calitate pentru beneficiarul final, cetățeanul.

Aceste măsuri luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ, privind activitatea de triaj observațional, care este o activitate necesar a fi desfășurată continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 din ultima perioadă.

În aceste condiţii, la nivelul CJSU Suceava s-a hotărât intervenţia în cadrul instituțiilor implicate direct în lupta contra virusului și ajutorarea populației afectate de pandemie, având drept scop prevenirea și limitarea stării potenţiale generatoare de situaţie de urgenţă, prin solicitarea acordării ajutoarelor de urgenţă.

Facem precizarea că la nivel național, s-a aprobat acordarea din rezervele de stat, cu titlu gratuit, a unor produse, Spitalului de Urgență Gerota București, Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, spitalelor din județul Argeș, județul Cluj, județul Caraș-Severin și Județul Suceava, în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus”, a transmis Prefectura Suceava.

Adauga comentariu