FOTO Mai mulți contrabandiști s-au făcut dispăruți în noapte printre focurile de armă ale polițiștilor. În urma lor au rămas 18.000 de pachete de țigări de contrabandă

În cursul nopții trecute, pe la ora 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au observat, patru persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. Persoanele respective se deplasau pe direcția localității Costileva, la circa 50 de metri de frontieră. Atunci, polițiștii de frontieră au observat și un autoturism de teren care se deplasa dinspre localitatea Costileva spre Ulma, fără a avea farurile aprinse.

Imediat, oamenii legii au acționat pentru reținerea persoanelor și a autoturismului, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar șoferul autoturismului a demarat în trombă spre localitatea Ulma.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical și patru spre pneurile autoturismului, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La fața locului au fost descoperite aproximativ 36 colete cu țigări,  care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Adauga comentariu