FOTO Mai mulți suceveni au făcut curățenie în unul dintre cele mai periculoase parcuri din Suceava, dar și în jurul acestuia. Modernizarea de la scara blocurilor din George Enescu s-a încheiat odată cu realegerea lui Lungu în funcția de primar

Observând că Primăria Suceava a uitat și în acest an de zona străzii Lazăr Vicol, mai mulți localnici și-au rezervat vreo două ore din timpul lor liber pentru a face curățenie în unul dintre cele mai periculoase parcuri din oraș și în perimetrul acestuia, dar și pentru a tăia buruienile pe care municipalitatea le-a lăsat să crească în voia cea bună.

(FOTO - zona în care municipalitatea a promis că va amenaja o zonă verde cu iarbă și băncuțe)

Circa 20 de persoane plătitoare de taxe și impozite s-au înarmat cu mănuși, saci menajeri, măturoaie, greble și motocoase (CUMPĂRATE DIN BANII LOR) pentru a salubriza perimetrul din fața blocului. De asemenea, trebuie menționat și faptul că respectivele persoane pentru a-și plăti taxele și impozitele lucrează zi de zi pentru a-și permite să aducă fericirea pe chipurile angajaților Primăriei Suceava lunar. Menționăm faptul că printre persoanele susmenționate s-a enumerat și un tânăr cu probleme locomotorii, care și-a sprijinit vecinii în acțiunea de ecologizare.

Amintim faptul că respectivii suceveni au făcut curățenie în fața blocului și anul trecut, în timp ce Ion Lungu și ceilalți candidați pentru funcția de primar își prăfuiau pantofii prin oraș mințindu-i pe suceveni cu fel și fel de promisiuni.

În urma acțiuni de ieri, 7 iunie 2021, s-au adunat circa 15 saci menajeri umpluți cu deșeuri vegetale, ambalaje, chiștoace de țigară și alte gunoaie.

S-au lăudat, au plecat și nu s-au mai întors

În anul 2009, respectivul parc a fost inaugurat cu mare fast de către Ion Lungu (primar de atunci și până acum) și Lucian Harșovschi (viceprimar de atunci și până acum). Atunci presa locală era invitată pentru a ridica în slăvi conducerea Sucevei.

În perioada 2009 – 2021, tot ceea ce au făcut angajații Primăriei în acest parc a fost să repare scrânciobul o dată, să repare băncile de două ori, să înlocuiască învârtitoarea o dată și să înlocuiască câteva coșuri de gunoi. În rest, respectivul parc a devenit unul dintre cele mai periculoase locuri de joacă din Suceava.

Pe când Marian Andronache (PMP) era viceprimar al Sucevei, reporterii Ziar de Suceava l-au întrebat ce se alege de respectivul loc de joacă. Atunci Andronache ne-a mințit atât pe noi, cât și pe suceveni, că respectivul parc va fi modernizat, iar pietrișul va fi înlocuit cu un covor de cauciuc.

În plus, atunci, viceprimarul Andronache ne-a spus că de parcul respectiv ar trebui să aibă grijă cei care l-au construit, respectiv firma de salubrizare Diasil.

Dacă vrea, poate

Primăria Suceava a demonstrat anul trecut că dacă vrea poate asflata parcări și poate pava trotuare. Ion Lungu și Lucian Harșovschi s-au lăudat cu modernizarea Sucevei de la scara blocului în anul 2020 pentru ca Ion Lungu să câștige încă un mandat de primar al municipiului reședință de județ. Vrăjeala acestora se pare că a funcționat.

În timpul campaniei, mai marii Primăriei Suceava promiteau că vor moderniza zona străzii Lazăr Vicol. Atunci, Primăria a reușit să „îngrașe porcul” în circa o lună de zile cât nu a făcut-o în patru ani, respectiv a asfaltat parcarea în care localnicii își rupeau mașinile și au înălțat trotuarele punând pavele. De când Ion Lungu a câștigat un nou mandat de primar, zona respectivă arată precum un șantier.


Alte știri despre acest subiect:

Mai mulți suceveni au strâns chiștoacele de țigări și gunoaiele aruncate aiurea într-un parc uitat de autorități, din cartierul George Enescu

În cel mai periculos parc din cartierul George Enescu, un alt copil și-a rupt oasele. Cei responsabili de acest parc vin din când în când cu câte o idee trăsnită.

Adevărata față a modernizărilor de la scara blocului realizate de Primăria Suceava. Parcuri aproape de a fi declarate focare de infecție și parcări ce n-au pupat asfaltul

„Gogoașa” Primăriei Suceava privind accesorizarea celui mai periculos parc din George Enescu cu covor cauciucat a fost „glazurată” cu frunzele toamnei

Viceprimarul Marian Andronache amăgește ca și colegii săi din conducerea Primărie. Covorul de cauciuc nu a mai ajuns în cel mai periculos parc din George Enescu, după mai bine de un an de la făgăduială

 

Parcarea din Suceava ce seamănă cu Marele Canion înghețat

Două parcări din cartierul George Enescu vor rămâne la mila naturii pentru că nu sunt incluse în planurile Primăriei

 

 

 

Adauga comentariu