FOTO Marcaje rutiere trasate în batjocură pe o șosea proaspăt modernizată

Drumul județean (DJ) 291A de pe raza județului Suceava, care face legătura între localitățile Zvoriștea – Zamostea – Grămești – Siret – Frătăuți, a fost modernizat după ce ani în șir a fost lăsat de izbeliște.

Această șosea a intrat chiar și în atenția procurorilor DNA. În anul 2013, aceștia au descins la sediul Consiliului Județean (CJ) Suceava pentru a ridica mai multe documente. Procurorii anticorupție îl bănuiau atunci pe fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, de lucruri necurate.

Ei susțineau la vremea respectivă că Nechifor ar fi privilegiat mai multe firme oferindu-le contracte finanțate din bani publici. Printre proiectele vizate de cei de la DNA s-a numărat și cel prin care se dorea modernizarea DJ 291A. Dosarul a rămas în aer și fără niciun fel de finalitate, iar drumul a rămas fără asfalt nou.

În cele din urmă, acest sector de drum a fost modernizat fiind terminat recent. În vara anului 2018, SC Climatechnik M.A.C. SRL din comuna Șcheia a realizat marcajele rutiere, care au fost făcute în batjocură. Liniile pur și simplu nu sunt drepte, părând a fi trasate de un „Dorel” rupt de beat. Localnicii nu par foarte deranjați de marcaje, ei sunt mulțumiți de faptul că drumul a fost modernizat.

„Marcajele au fost făcute cum au fost făcute. Bine că ne-au asfaltat strada că era jale pe aici. Nu e normal să fie trasate așa, dar ce să le facem”, ne-a spus un localnic.

Firma din Șcheia care a realizat marcajele nu are cea mai bună reclamă prin județ. SC Climatechnik M.A.C. SRL a obținut mai multe contracte de acest gen, însă calitatea lucrărilor a lăsat de multe ori de dorit.

Adauga comentariu