FOTO Mașină burdușită cu țigări de contrabandă abandonată în apropierea graniței

La data de 16 iunie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, aceștia au depistat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, un autoturism abandonat, care era încărcat cu țigări de contrabandă.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituției, unde în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 7.727 de  pachete cu țigări.

Totodată, în urma verificărilor făcute în bazele de date s-a constatat faptul că mașina respectivă are numere false de înmatriculare.

Ţigările în valoare de 90.406 de lei au fost confiscate, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 25.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul instituției.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, iar în continuare se fac verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, la data de 16 iunie a.c., în jurul orei 12.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat  pe direcția localității Costileva două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor respective, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.970 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.049 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar în acest caz se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Adauga comentariu