FOTO Militarii au dezinfectat aseară străzile din municipiul Suceava

Din data de 3 aprilie, batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre), de la Huși, a început derularea acțiunilor pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava.

Aseară, 7 martie 2020, militarii menționați a dezinfectat mai multe străzi din muncipiul Suceava. Această acțiune va fi continuată și în această seară.

„Primăria Suceava pune la dispoziție soluțiile dezinfectante, aprobate de Ministerul Sănătății, iar armata se ocupă de tot ceea ce înseamnă logistică. Această campanie vine în continuarea acțiunilor de dezinfecție desfășurate zilnic de către primărie”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

„Un detaşament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Apărare CBRN operează 11 autospeciale de decontaminare a terenului (zece autospeciale) şi personalului (o autospecială) care utilizează o soluţie de dezinfectare pe bază de hipoclorit de sodiu. Sarcinile de dezinfectare necesită luarea unor măsuri de precauţie privind accesul persoanelor în zonele dezinfectate pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri stabilite şi implementate de autorităţile locale sucevene”, au transmis cei de la Forțele Terestre Române.

sursa foto: Facebook/ Lucian Harșovschi

Comentarii

Dutuc doina

08.04.2020 10:41

Trimiteti si la dumbraveni sa faca dezinfectia ca au murit cam multi cu covit 19.

Adauga comentariu