FOTO Ministerul Educației vrea să mai investească bani în noul sediu al Casei Corpului Didactic, construit la „capătul lumii”

Casa Corpului Didactic din Suceava este o construcție fără logică. Aceasta a fost ridicată un deal departe de utilități, în apropierea șoselei de centură a orașului. Lucrările la imobilul respectiv au fost începute în anul 2012 și trebuiau să fie finalizate în anul 2015. Lipsa finanțării a făcut ca stabilimentul să fie doar un schelet.

Ministerul Educației a investit în noul sediu al Casei Corpului Didactic suma de 2,5 milioane de lei și ar mai fi nevoie de alte 4,4 milioane de lei pentru finalizarea proiectului.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că respectiva clădire a fost amplasată prost, nefiind indicată pentru sediul Casei Corpului Didactic.

„Știu că nu au lumină, nu au nici curent electric și nici apă și nici drum. Am afla de la doamna prefect că există șansa să aibă utilitățile în viitorul imediat apropiat, personal nu cred că e o soluție pentru Casa Corpului Didactic, dar clădirea respectivă ar putea să fie o soluție, de exemplu, pentru centrele de excelență unde să se pregătească aceste loturi care sunt performante și care merg pentru etapele și concursurile naționale și internaționale. (...) Nu cred că vom putea acoperi toată suma anul acesta, dar cu o anumită sumă încercăm contribuim”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a spus că nu se va implica în aducerea utilităților către Casa Corpului Didactic.

Clădire se află la șase kilometri de municipiul Suceava, în mijlocul pustietății. Aceasta are are demisol, parter şi două etaje şi a fost construită în câmp, la peste 1 kilometru de prima casă locuită. Noua Casă a Corpului Didactic este prevăzută cu o bibliotecă la parter, trei depozite, un birou al bibliotecarei şi o sală de lectură de 90 de metri pătraţi. La cele două etaje vor fi încăperi destinate personalului CCD, dar va avea şi nouă camere de cazare şi un apartament unde profesorii sau alţi invitaţi care vor veni la Suceava pentru cursuri de formare vor putea înopta.

La demisol este prevăzut un garaj auto cu două locuri, o zonă pentru centrala termică pe lemne, un spaţiu pentru un centru de multiplicare, dar şi o spălătorie pentru lenjeria din camerele de cazare. De asemenea, pentru că toate activităţile de amploare ale CCD se desfăşurau în săli închiriate cum ar fi la Şcoala Filadelfia, sediul are prevăzut, într-o laterală, construirea unui amfiteatru cu peste 300 de locuri. De asemenea, sunt prevăzute şi 200 de locuri de parcare.

 

 

Adauga comentariu