FOTO Nouă pirați rutieri care transportau fără niciun fel de autorizație persoane în vestul Europei au fost lăsați fără microbuze de polițiștii suceveni

În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

Astfel, având în vedere și cazuistica anilor trecuți dar și specificul acestei perioade în care muncitori sezonieri se deplasează în spațiul Vest European pentru activități lucrative, în scopul descurajării șoferilor de a efectua transport internaţional rutier public de persoane cu încălcarea dispoziţiilor legale sau transport public de persoane contra cost fără a deține o licență specifică tipului de transport efectuat, Serviciul Rutier împreună cu polițiști din cadrul  Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat în cursul acestei săptămâni acțiuni pe linia verificării legalităţii efectuării transportului rutier public de persoane, urmărindu-se cu preponderenţă depistarea în trafic a autovehiculelor destinate prin construcţie să transporte între 4+1 şi 8+1 persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.895 de lei, cele mai multe la Legea 38/2003 privind regimul transportului public de persoane și H.G. 1373/2008 privind transportul rutier.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute nouă permise de conducere pentru încălcarea legislației rutiere.

Totodată, au fost reținute 13 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului de persoane pentru lipsă ITP, defecțiuni tehnice sau lipsa conformității privind trasportul de persoane.

Polițiștii au dispus indisponibilizarea a nouă autovehicule tip microbuz, identificate în trafic cu care se efectua transport de persoane cu încălcarea Legii 38/2003 privind regimul transportului public de persoane.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice de către transportatorii rutieri şi creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii solicită cetăţenilor să nu călătorească folosind mijloace de transport de ocazie sau neomologate întrucât se expun unor multiple pericole.

Adauga comentariu