FOTO Noua zonă de agrement din Suceava, amenajată cu peste 16 milioane de lei într-o zonă inundabilă, ar putea fi inaugurată în prag de iarnă: „Prioritatea de grad zero în continuare o reprezintă consolidarea malurilor”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că zona de agrement de pe malul râului Suceava ar putea fi dată în funcțiune până la sfârșitul acestei luni. Având în vedere faptul că edilul nu a înaintat o dată concretă, cel mai probabil noua zonă de agrement din municipiul Suceava va fi deschisă în prag de iarnă, taman înainte de a fi închisă la loc.

„Suntem în faza de finalizare a proiectului <<Revitalizare maluri râul Suceava>>. Investiția  va fi terminată până la sfârșitul lunii septembrie. Municipalitatea va prelua gestionarea acestei Zone de Agrement, asigurând paza și întreținerea bazei din punct de vedere a spatiilor verzi, instalații pentru irigare, instalații de iluminat, etc. Aceste servicii  vor fi externalizare, municipalitatea nedispunând de personal muncitor suficient la Direcția Domeniului Public”, a transmis primarul Ion Lungu.

Prin  acest proiect, pe o suprafață de 15 hectare, s-au realizat următoarele amenajări și dotări:

- spații verzi;

- alei pietonale;

- piste  pentru bicicliști;

- sistem iluminat;

- sisteme irigație;

- Wi-Fi;

- mobilier urban;

- un teren de tenis de câmp;

- două terenuri badminton/volei;

- platformă fitness/yoga;

- platformă evenimente culturale.

Valoarea lucrărilor realizate la acest proiect este de 16.264.015,87 de lei cu tot cu TVA.

„Am convingerea că sucevenii vor aprecia noua Zonă de Agrement, cu spații pentru sport și  recreere din orașul nostru. Prioritatea de grad zero în continuare o reprezintă consolidarea malurilor, lucrare care nu a fost  posibil de realizat în cadrul proiectului”, a mai menționat primarul Ion Lungu.

Practic, edilul Sucevei confirmă faptul că a pus carul înaintea boilor și că întreaga investiție riscă să fie luată de ape după o ploaie torențială.

Adauga comentariu