FOTO Nunta de la Magnificus Plaza s-a încheiat cu amenzi de 14.000 de lei. Reacția făuritorului și groparului primului metru de autostradă din Moldova: „Dețin 70 de restaurante”

Ieri seară, la nivelul județului Suceava peste 200 de polițiști și jandarmi au acționat în sistem integrat împreună cu lucrători ISU și specialiști din cadrul DSP Suceava și ANSVSA Suceava în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii SarsCov2.

Acțiunile s-au concentrat pe zonele cu incidență ridicată de infectare, dar și pe zonele cu aglomerări de persoane și în stațiunile turistice. Cu această ocazie polițiștii suceveni au aflat că la Magnificus Plaza, sala de evenimente a hotelului deținut de patronul de la Spartan, făuritorul și groparul primului metru de autostradă din Moldova, are loc o nuntă.

„În cadrul acțiunilor au fost obținute date și informații cu privire la organizarea unui eveniment privat (nuntă) cu participarea a cca 200 persoane într-un restaurant de pe raza municipiului Suceava. La fața locului au fost direcționate forțe de poliţie si jandarmerie fiind identificate circa 150 de persoane care participau la o nuntă. Evenimentul a fost oprit și au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale cu avertisment, dar și pecuniare în valoare de 14.000 de lei atât administratorului unității economice, cât și organizatorilor și participanților pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind interdicția de organizare a evenimentelor private”,  se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Antreprenorul în a cărui sală de nunți era organizat un eveniment privat a venit cu replica pe Facebook: „Dețin 70 de restaurante”

Patronul de la Spartan, devenit cunoscut în urma construirii primului metru de autostradă din Moldova, o acțiune de marketing ce a avut un real succes, a încercat să se apere, susținând că nu avea loc o nuntă la sala de evenimente a Hotelului Mandachi&Spa, deși imaginile și polițiștii îl contrazic. Și mai era un proverb, „cine se scuză, se acuză”

„Deoarece am citit pe net o știre care mă vizează (deși sunt complet nevinovat) țin să clarific pe scurt:

1. Dețin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeași zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul.  De pildă,  astăzi eram în drum spre Olanda.

2. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT.

3. Întrucât toate afacerile mele au fost afectate masiv din pricina Covid19, de la începutul pandemiei și până la prezenta postare am făcut toate demersurile care m-am transformat într-un susținător înrăit al tuturor formelor de luptă împotriva Covid19. Pe hotelurile și restaurantele mele scrie clar: NU INTRI FĂRĂ MASCĂ și fără respectarea draconică a tuturor măsurilor de protecție! Ba chiar oferim și premii salariaților care respectă măsurile anti-covid.

4. Ce măsuri iau dacă se încalcă regula? Foarte simplu, CA ȘI ÎN CAZUL DE FAȚĂ: dacă se demonstrează că au încălcat legea, VA FI DEMISĂ ÎNTREAGA ECHIPĂ FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE. Așa că răspunsul meu este limpede și nu voi accepta nicio scuză, pretext sau explicație injustă: vor fi demiși toți cei responsabili: vâzări, management, operațional, juridic.

5. Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ținute deschise conform legii pentru a putea servi clienții. Așa cum au constatat și organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respecterarea distanțelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziția tuturor imaginile, întrucât sunt în spațiu public. Din imagini veți putea observa singuri, cu ușurință că: nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă și se pot vedea respectarea cu sfințenie a tuturor măsurilor de distanțare.

6. Totuși, mi se pare incorect să arunci o știre neverificată care poate să facă rău în mod gratuit”, a scris făuritorul și groparul primului metru de autostradă din Moldova pe pagina lui de Facebook.

Adauga comentariu