FOTO O armată de polițiști și procurori din Suceava și Botoșani și-au unit forțele în lupta cu micii traficanți de droguri din Botoșani. Autoritățile au pus mâna pe circa 40 de grame de canabis adunate de la mai mulți tineri

La data de 24 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botoșani, au executat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Botoșani.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Botoșani au efectuat opt percheziții domiciliare, în Botoșani, la persoanele bănuite de deținere de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

„În urma acestora, au fost ridicate 12 telefoane mobile, un laptop, aproximativ 40 de grame de substanțe vegetale, susceptibile de a fi cannabis, un grinder și un cântar de precizie.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, o grupare infracțională din municipiul Botoșani, formată din tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 21 de ani, ar fi creat și dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor de risc, respectiv cannabis, în special către tineri, în vederea obținerii unor foloase materiale.

Drogurile ar fi fost distribuite atât de la locuința acestora, cât și stradal, prin intermediul unor membri ai rețelei.

Față de 4 persoane bănuite de comiterea faptelor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, 3 dintre acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile, iar o persoană fiind plasată sub control judiciar. 

Polițiștii  Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii și procurorii din Botoșani, în colaborare cu polițiștii suceveni, au demonstrat că sunt cu ochii pe tinerii care vând cantități mici de droguri. Aceștia le-au venit de hac unor tineri care conform autorităților au dezvoltat de circa jumătate de an o „REȚEA” pentru a vinde droguri în Botoșani. După ce o armată de polițiști și procurori au dat buzna peste „rețeaua de traficanți de droguri” au descoperit cantitatea „impresionantă” de 40 de grame de canabis, un grinder, un cântar, un laptop și telefoanele inculpaților.

Nu este exclus faptul ca tinerii sus-menționați să fi fost săltați de autorități pentru că au încurcat socotelile altor traficanți de droguri influenți în zona Botoșani.

Vă amintim faptul că și în municipiul Suceava majoritatea „traficanților de droguri” care ajung în mâinile autorităților sunt puștanii sau cei ce intră în dispute cu adevărații traficanți de droguri care se bucură de o viață liniștită fiindu-le asigurată protecția chiar de către polițiști și procurori.

(FOTO cu o parte din captura de cabanis și câteva cartoane folosite pentru realizarea de filtre, așezate pe un mileu)


Tinerii suceveni sunt manipulați și terorizați în continuare de interlopi pentru a le vinde drogurile, în timp ce autoritățile dau impresia că îi sprijină pe agresori prefăcându-se că au orbul găinilor

Procurorii de la DIICOT Suceava și polițiștii de la BCCO au ochi doar pentru micii traficanți de droguri din Suceava. Aceștia și-au unit forțele pentru a-i veni de hac unui tânăr ce avea câteva grame de canabis în mașină

Comentarii

BouBatran

28.06.2021 00:01

Bv baieti. 40 de grame. Ati rezolvat problema drogurilor. Mare captura.
Sper ca sunteti fericiti ca ati bagat in parnaie niste copii saraci pentru cateva grame de iarba.

Oprișa Răzvan-C...

28.06.2021 09:20

Cam cat de penibili puteti deveni pe banii nostri? Jenantii dracu' 

Adauga comentariu