FOTO O balastieră din Frătăuții Vechi a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că funcționa fără autorizație de mediu

În urma unei sesizări privind discomfortul provocat de către exploatările de agregate minerale de pe râul Suceava, reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava au constatat faptul că o balastieră din localitatea Frătăuții Vechi funcționează fără a avea autorizație de mediu pentru zona respectivă.

În aceste condiții, specialiștii Gărzii de Mediu Suceava au aplicat o amendă în valoare de 30.000 de lei balastierei în cauză.

„În urma unei sesizari primite la GNM- CJ Suceava, privind disconfortul provocat prin exploatari de agregate minerale de pe raul Suceava, pe raza judetului Suceava, comisari din cadrul CJ Suceava, au efectuat un control pe linie de protectie a mediului la o unitate cu obiect de activitate de exploatarea pietrisului si nisipului, constatand ca aceasta a desfasurat activitati specifice fara a detine autorizatie de mediu pentru perimetrul temporar de exploatare detinut pe raul Suceava.
Pentru neconformitatea constatata, fata de unitatea respectiva s-au luat masuri de sanctionare contraventionala in conformitate cu prev. OUG 195/2005, cu modificari si completari, in valoare de 30.000 lei.
Totodata, in cauza s-a dispus masura complementara prevazuta de OG 2/2001, privind regimul contraventiilor, de suspendarea activitatii de exploatarea agregatelor minerale de rau pana la obtinerea Autorizatiei de mediu.
Deasemeni, in cauza au fost stabilite masuri cu termene de realizare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.

 

Adauga comentariu