FOTO O clinică medicală va fi construită în buza Parcului Șipote

De câteva zile, în apropiere de intrarea în Parcul Șipote și-a făcut apariția o pancartă prin care se anunță că în locul respectiv va fi construită o clinică multidisciplinară.

Cetățenii din zonă s-au arătat nemulțumiți de construcția ce urmează să prindă viață și chiar au făcut o petiție la Primăria municipiului Suceava prin care cer să nu fie emisă autorizația de contruire.

Beneficiarii acestui proiect sunt doctorii Lăcrămioara și Constantin Săvescu, specialiștii în ginecologie, ortopedie și traumatologie.

Prin acest anunț, sucevenii sunt invitați să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal, în termen de cinci zile de la data anunțului pe www.primariasv.ro, secțiunea „Anunțuri”. Responsabil cu informarea și consultarea publicului: Compartimentul strategii urbane și gestionare documentații de urbanism – Primăria municipiului Suceava, camera 38, telefon 0230.212696, int. 142, e-mail: urbanism@primariasv.ro.

Aceste observații sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate.

Construirea acestei clinici ar sufoca și mai mult traficul rutier din zona centrală a municipiului Suceava. De asemenea, spațiul verde deși cel mai probabil este privat, va dispărea și va fi înlocuit de o construcție din beton.

Primăria Suceava oricum pare să nu aibă nicio strategie în ceea ce privește dezvoltarea orașului astfel că emiterea unei autorizații de construire pentru această clinică multidisciplinară nu ar fi o surpriză.

 

Adauga comentariu