FOTO O firmă din Neamț a fost amendată cu 2.000 de lei după ce activistul de mediu Daniel Bodnar a anunțat autoritățile cu privire la un transport ilegal de lemne: „Buștenii groși sunt mascați de cei subțiri”

Ieri, autoritățile au continuat verificările privind un transport de material lemnos pe care activistul de mediu Daniel Bodnar l-a sesizat la data de 3 iunie 2022.

În seara de 3 iunie 2022, Daniel Bodnar a anunțat Poliția, pe la ora 22.00, despre un transport suspect de material lemnos.

Astfel, ieri, în prezența administratorului societății din județul Neamț și a șoferului transportului în cauză, pe Drumul Forestier Șoarecul din comuna Margina, angajații Gărzii Forestiere Suceava și cei ai Ocolului Silvic Marginea au inventariat materialul lemnos transportat de ansamblul de vehicule sesizat de Daniel Bodnar.

În urma inventarierii a rezultat un număr de 357 de piese, cu un volum total de 35,29 metri cubi de lemn rotund de foc din specia rășinoase. În avizul de însoțire al materialului lemnos erau trecute 223 de piese de material lemnos, cu un volum total de 32,28 metri cubi.

În concluzie a rezultat o diferență de 2,36 metri cubi de material lemnos.

Firma în cauză a fost amendată cu 2.000 de lei, iar surplusul de 2,36 metri cubi de lemn, în valoare de 288 lei, a fost confiscat.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a arătat faptul că buștenii groși erau mascați de cei subțiri.

„Nu te-ai fi gândit la așa ceva până nu vezi cu ochii tăi... Păreau să fie toți subțiri, cu excepția celor doi din lateral”, a spus Daniel Bodnar despre acest transport.

Adauga comentariu