FOTO O firmă din Suceava a încercat să importe din Norvegia un container încărcat cu deșeuri. Garda de Mediu Constanța a intervenit și a trimis containerul înapoi de unde a venit

Ieri, 21 aprilie 2021, în urma unui control al Gărzii Naționale de Mediu Constanța și al Gărzii de Coastă, a fost descoperit un container încărcat cu piese ruginite și uzate obținute în urma dezmembrărilor autovehiculelor, cauciucuri și nu numai. Acestea proveneau din Norvegia și ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Suceava.

„La rampa de control din incinta Portului Constanța Sud Agigea a fost verificat un container cu părți auto second-hand din dezmembrări auto, provenite din Norvegia și care ar fi trebuit să ajungă la o societate din județul Suceava.

La controlul fizic s-a constatat că piesele și componentele auto au un grad ridicat de uzură. De asemenea, în container se aflau caroserii ruginite, resturi de cabluri, furtune de plastic și cauciuc și care nu au fost golite de fluide. Datorită gradului de uzură, componentele auto nu îndeplineau condițiile de a fi comercializate pe piața din România, drept pentru care Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a dispus returnarea mărfurilor în Norvegia, țara de expediție”, a transmis Garda de Mediu Constanța.

Adauga comentariu