FOTO Pădurarul „erou”, care a ciuruit cu circa 40 de alice un câine, vrea să fie consilier local din partea PNL în comuna Iacobeni

Zilele trecute, un pădurar din comuna Iacobeni, județul Suceava, a ciuruit cu circa 40 de alice un câine care se plimba cu o găină în gură, spunând că animalul respectiv face pagube pe raza localității. Pădurarul în cauză este Ștefan Fănică Aursulesei (53 de ani), care vrea să fie consilier local din partea PNL după alegerile locale din data de 27 septembrie.

Vă amintim că ieri, au efectuat cercetări după ce reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au sesizat faptul că un câine a fost împușcat pe raza comunei Iacobeni.

Despre acest câine împușcat, Ștefan Fănică Aursulesei (53 ani), din comuna Iacobeni, care este angajat al Ocolului Silvic Iacobeni în funcția de pădurar, a spus că el l-a împușcat. Conform bărbatului, la data de 10 septembrie 2020, în baza unei autorizații de vânătoare colective a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânătoare nr. 14 Orata pentru combaterea răpitoarelor. La un moment dat, în timp ce patrula în zona pârâului Rău a văzut un grup de trei câini maidanezi care au coborât din pădure spre un depozit de lemne. Pe urmă, pădurarul a observat că unul dintre câini avea în gură o găină. Astfel, bărbatul nu a stat mult pe gânduri și a executat două focuri cu alice spre respectivul câine. Animalul a fost rănit, dar și-a continuat deplasarea spre blocurile de garsoniere din centrul comunei Iacobeni. Spre apărarea sa, pădurarul a spus că respectivul patruped este cunoscut ca fiind un animal care produce pagube pe raza localității.

Pădurarul a pus la dispoziția oamenilor legii o copie a contractul de prestări servicii privind îndepărtarea/ recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei Iacobeni și Direcția Silvică Suceava, dar și autorizația de vânătoare colectivă.

Arma cu care a tras bărbatul și obiectele de îmbrăcăminte cu care era echipat pădurarul la momentul comiterii infracțiunii au fost ridicată pentru a fi examinate.

Câinele a fost luat de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle și în prezent primește îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au povestit pe-ndelete ce s-a întâmplat în acest caz.

sursa foto: Facebook Aursulesei Stefan-Fanica

Comentarii

Doina

12.09.2020 16:05

Pedeapsă exemplară, pentru acest individ lipsit de orice fel de scrupule!!!!!

Adriana vasiliu

12.09.2020 18:39

Când se fura din pădure unde ești pădurarul.... Adio functie

Emil

13.09.2020 17:46

Boschetarul se mai vrea si consilier in primăria Iacobeni..... Draga PNL- ule arunca dracu la gunoi jegurile astea din partid ca va fac de ras....

Andras gheorghe

13.09.2020 23:54

Ce poate fi decat un psihopat nenorocit si sigur nu e primul caine pe care il împușcă
Ăstia trebuie sa isi compenseze lipsa de bărbăție cu cele mai neajutorați fiinte
Soarta cîinelui ti o doresc tie si familiei asa cum iovan a împuscat un caine in zăpadă si o femeie l a blestemat sa moară la fel asa iti blestem eu neamul in crucea matii care te a facut
Gunoi imputit de biped

Fara relevanta

14.09.2020 11:12

Eu zic sa te ascunzi sub un copac,ordinarule!

Cristina

16.09.2020 23:37

De ce România ajunge din ce în ce mai rău?! Din cauza acestor oameni care nu au pic de compasiune!
Împuști un câine pentru o găină, plus ca povestea nu este adevarată ! Mai vrea sa fie si mbru al partidului...cand ma gândesc ca urmeaza să votez si ca in partide se afla astfel de oameni, mai că imi vine sa stau acasă...

Adauga comentariu