FOTO Pagube de 100.000 de lei produse de un incendiu izbucnit în curtea „Casei de rugăciune pentru toate popoarele” de la Benia

La data de 13 septembrie 2021, la ora 22.57, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Breaza și Moldova – Sulița, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la anexele Casei de rugăciune pentru toate popoarele din localitatea Benia, comuna Moldova Sulița.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și exista pericol de propagare la construcția bisericii.

Incendiul a fost stins la ora 03.45.

Au ars o magazie pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, o anexă (destinație bucătărie și sală de mese) și camera centralei termice pe aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars circa 14 tone de carbune tip cox și s-au degradat obiecte de mobilier, electrocasnice, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcția bisericii, cu bunurile aferente.

În urma incendiului au rezultat pagube materiale în valoare de circa 100.000 de lei, conform discuției telefonice purtate cu proprietarul care se află în Spania. Anexa cuprinsă de flăcări nu este asigurată împotriva distrugerilor.

Cotidianul online Ziar de Suceava a prezentat pe larg povestea „Casei de rugăciune pentru toate popoarele” din Benia, poveste care o puteți reciti accesând link-ul de mai jos:

FOTO „Catedrala” construită în satul Benia de suceveanul ce își vindea casa în schimbul a 100.000 de Biblii


Adauga comentariu