FOTO Panouri solare în valoare de aproximativ 330.000 de lei, furate din Spania, depistate în două dube, în Vama Siret

La data 3 ianuarie 2022, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret s-au prezentat trei bărbaţi, doi cu dublă cetăţenie româno-ucraineană şi unul de cetăţenie ucraineană, aflaţi în  două dube, în care transportau panouri solare.

Echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a făcut un control amănunţit asupra persoanelor şi mijloacelor de transport, în urma căruia au stabilit că în interior se aflau mai multe cutii ce conţineau 274 de panouri solare. 

Cum existau suspiciuni cu privire la provenienţa bunurilor transportate, au fost făcute verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că există o alertă emisă de către autoritățile din Spania cu privire la furtul mai multor panouri solare dintr-un camion al unei companii de transport. Astfel, în urma verificărilor derulate acestea au fost depistate după modelul și seriile consemnate în sesizare.

Cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele 274 de panourile solare în valoare de aproximativ 329.000 de lei, au fost confiscate.

Totodată, cele două microbuze marca Mercedes Benz şi Fiat Ducato, în valoare totală de 119.000 de lei, au fost indisponibilizate.

Adauga comentariu