FOTO Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare din Moldova, a fost finalizată

Lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău au fost finalizate. Urmează ca la începutul săptămânii viitoare să fie începute procedurile pentru darea în folosință, iar în cel mai scurt timp, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea merge la Câmpulung Moldovenesc pentru a se da cu schiurile, placa de snowboard sau săniile.

În masivul Rarău din Câmpulung Moldovenesc trebuia să funcţioneze, în prezent, o pârtie de schi cu telegondolă şi instalaţie de zăpadă artificială. Însă, după ce Guvernul României a investit 10 milioane de euro, a sistat brusc finanţarea, în anul 2012, an în care proiectul trebuia să fie finalizat.

Proiectul pentru construirea pârtiei de schi din masivul Rarău a fost aprobat în luna aprilie a anului 2009 în timpul Guvernului Boc şi era finanţat prin programul „Schi în România” din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Valoarea proiectului se ridică la suma de 107,6 milioane de lei şi trebuia să fie realizat în perioada 2011 – 2014. Asocierea dintre firmele SC Acomin SA Cluj Napoca şi SC Instcomp SA Suceava a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de la pârtia din masivul Rarău.

Lucrările de la primul tronson al pârtiei de schi au fost realizate în proporţie de 80%, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului alocând în perioada 2009 – 2012 suma de 44,4 milioane de lei. În prezent, pe masivul Rarău trebuia să existe o pârtie de 4.700 de metri, o telegondolă şi o instalaţie de zăpadă artificială.

După anul 2012, Guvernul a refuzat să mai aloce vreun ban pentru pârtia de pe Rarău. La începutul acestui an, după aproape patru ani în care lucrările au fost sistate, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a semnat la Bucureşti, la Autoritatea Naţională pentru Turism, contractul în valoare de patru milioane de euro pentru terminarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău.

Comentarii

Tiberio

18.01.2019 10:54

Salve, felicitari pt realizare. Lasand deoparte disensiunile politice, dupa mari intarzieri in finalizarea lucrarii, toti iubitorii de sport, natura, sa se poata bucura in mai departe prin continuarea lucrarii.
Legat de informatiile citite, am rugamintea sa spuneti referitor la preturile practicate, daca pensionarii, beneficiaza de reduceri, asa cum se aplica elevilor ( cum cred ca ar fi normal si cum se practica in Europa).
Multumesc de raspuns.

Adauga comentariu