FOTO Patronul de la Polaris își ridică hotel lângă Metro pe terenul cumpărat cu aproape două milioane de lei de la șeful PSD Suceava, senatorul Ioan Stan

În ultimele săptămâni, pe o bucată de teren amplasată în apropiere de Metro s-a început constuirea unui imobil în care va funcționa un hotel. Beneficiarul investiției este SC Polaris Cafe SRL, firmă patronată de Ion Laslovici. Acesta din urmă deține hotelul Polaris din comuna Șcheia și hotelul Balada din municipiul Suceava.

Terenul pe care Laslovici își ridică un nou hotel a fost cumpărat în vara anului trecut de la șeful PSD Suceava, senatorul Ioan Stan. Patronul de la Polaris a plătit pentru 7.500 de metri pătrați de „teren agricol” suma de 1.848.999 de lei.

Pe acest teren, Ion Laslovici va construit un hotel cu șase niveluri, proiectul final urmând a se întinde pe o suprafață de 4.774 de metri pătrați. Noua clădire va avea demisol, parter și patru etaje, iar intrarea în curtea stabilimentului se va face direct de la „strada mare”, de pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Noul hotel al patronului de la Polaris și Balada va avea o suprafața construită totală de 5.512 metri pătrați, precum și terase acoperite pe o arie de 381 metri pătrați. De asemenea, stabilimentul va dispune de o parcare cu 51 de locuri. Imobilul ar trebui să fie finalizat până la data de 1 iulie 2021.

Interesant este faptul că în urma cu un an de zile, prin târg se zvonea faptul că Stan ar dori să ridice un bloc cu cinci etaje pe terenul său din zona Metro. Senatorul PSD a adresat o solicitare Serviciului de urbanism din cadrul Primăriei Suceava prin care își propunea să construiască o clădire rezidențială pe terenul său amplasat la intrare în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, aproape de Galeria Mall. Se pare că Stan a renunțat la ideea sa și și-a vândut terenul.

Ioan Stan a intrat în posesia terenului de la Metro parțial legal, însă total imoral

În anul 2002, fostul prefect al județului Suceava, Ioan Cuşnir, a restituit 86,93 de hectare către 64 de foşti acţionari ai Staţiunii de Cercetări Agricole, deşi aceştia ar fi trebuit sa fie împroprietăriţi cu mulţi ani înainte. De fapt, aproape toate terenurile au ajuns în proprietatea liderilor PSD Suceava de la acea vreme, în baza unor contracte de vânzare – cumpărare încheiate chiar înaintea retrocedărilor.

Concret, liderii social – democrați suceveni, printre care se numărau Iona Stan, Gavril Mârza, Ioan Cușnir, Titi Petrea sau Atanasă Nistor, s-au folosit de o hotărâre de guvern din anul 2002, prin care terenurile naționalizate și intrate în proprietatea statului prin Stațiunea de Cercetări Agricole au fost restituite sub formă de acțiuni ce au fost cumpărate ulterior de persoane ce aveau cunoștință de acest act normativ, chiar înainte ca acesta să fie publicat în „Monitorul Oficial”.

După o anchetă a procurorilor anticorupție s-a stabilit că nu au fost săvârșite ilegalități ce să ducă la procese în instanță.

Adauga comentariu