FOTO Percheziții făcute de polițiști la o grupare de contrabandiști implicată și în traficul de droguri și falsificarea banilor

Astăzi, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimnalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au făcut 34 de percheziții în județul Suceava, într-un dosar penal de  constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă în formă agravantă.

Acțiunea a vizat trei grupuri infracționale organizate specializate în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

În acest caz sunt vizate 22 de persoane, organizate pe două paliere infracționale: introducerea în țară a țigărilor, respectiv distribuirea acestora pe raza județului Suceava.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost găsite importante cantități de țigări (încă inventariate), bani falși, droguri și arme deținute ilegal.

În fapt, începând cu luna septembrie a anului trecut, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimnalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii DIICOT – ST Suceava au demarat investigațiile privind activitatea infracțională a doi bărbați, de 42 și 24 de ani.

Aceștia, împreună cu alte persoane de cetățenie română și ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a colecta, deține, transporta, prelua, depozita, preda și vinde țigări de contrabandă.

Suspecții ar fi introdus țigările de contrabandă peste frontiera „verde” dintre România și Ucraina, de pe raza localității Ulma, după care le-ar fi comercializat către clienți din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziționat țigările la perioade regulate de timp (în cantități de circa 30 – 40 de baxuri de țigări, aproximativ 20.000 de pachete cu țigări). Ulterior, celălalt le-ar fi vândut către clienți de pe teritoriul țării.

Adauga comentariu