FOTO Percheziții făcute de procurorii DIICOT la o grupare de contrabandiști care opera pe raza județelor Suceava, Bihor și Sibiu

Ieri, 20 iulie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au făcut 24 de percheziții domiciliare în județele Bihor, Sibiu și Suceava, pentru documentarea și probarea activității infracționale a grupării, bănuită de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în forma asimilată.

Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie – iulie a.c., ar fi aprovizionat gruparea cu țigări de contrabandă, pe care le-ar fi depozitat în diferite locații din România, din județele Bihor, Suceava și Sibiu, le-ar fi transportat la diverși vânzătorii ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare de mici dimensiuni și ar fi supravegheat vânzarea acestora.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346.200 de țigări, 1.024 de litri alcool, 27 de telefoane mobile, două DVR și două laptop-uri, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor. De asemenea, au fost ridicați 74.500 de lei și 10.260 de euro.

Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, suspecții fiind duși la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, în vederea audierii și luării măsurilor legale față de aceștia.

În urma probatoriului și după audierea acestora de către procurorul DIICOT, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, două din județul Bihor și două din județul Suceava.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, polițiști de combatere a criminalității organizate din județele Satu Mare, Suceava și Sibiu, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu, precum și și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activității infracționale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu