FOTO Percheziții făcute la Vicovu de Sus într-un dosar privind destructurarea unei grupări de contrabandiști care a păgubit statul cu aproximativ patru milioane de lei

Astăzi, 8 noiembrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au făcut 39 de percheziții domiciliare în județele Suceava, Vaslui, Neamț și Iași, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigări, de proveniență extracomunitară. 22 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – noiembrie 2021, persoanele bănuite ar fi acționat coordonat, în judeţele Neamț, Suceava, Vaslui și Iași, în vederea colectării, preluării, depozitării, transportului şi comercializării, în mod repetat, de ţigări introduse, în mod ilicit, pe teritoriul României, din zona frontierei cu Ucraina.

Colectarea țigărilor s-ar fi realizat, în principal, în localitatea Vicovu de Sus, de unde ar fi fost transportate, cu diferite autovehicule, până în municipiul Roman, județul Neamț, de unde ar fi fost preluate și depozitate în mai multe imobile. Ulterior, țigările ar fi fost distribuite către mai mulți beneficiari din județele Neamț, Vaslui, Suceava și Iași, majoritatea administratori ai unor societăți comerciale.

De asemenea, bănuiții ar fi folosit mijloace de transport cu numere de înmatriculare false sau provenind de la alte autovehicule, în uz sau radiate, precum și autoturisme cu rol de antemergător.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 1.288 de pachete cu țigări de diferite mărci, 118.850 de lei, 9.485 de euro,140 de lire, un dispozitiv de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare, precum și un pistol neletal și cartușe.

În perioada mai – noiembrie 2021, membrii grupării ar fi colectat, preluat, deținut, transportat și distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu țigări de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.

Au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Neamț și Suceava, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Adauga comentariu