FOTO Peste 11.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Ieri, 10 noiembrie 2021, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava împreună cu lucători ai SPF Vicovu de Sus au sesizat, în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă, care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 de lei, care a fost confiscată.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Baxurile cu țigări au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Straja, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.418 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot ieri, 10 noiembrie 2021, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz  marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a făcut un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele despărțitor dintre compartimentul marfă și pasageri, cantitatea de 3.700 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 5.550 de lei au fost confiscate, iar bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Adauga comentariu