FOTO Poliția locală din Șcheia a fost dotată cu mașini

Primăria Șcheia a cumpărat trei autospeciale pentru a echipa Poliția Locală din comună. Mașinile de poliție au costat 160.000 de lei fără TVA, investiția fiind făcută cu ajutorul fondurilor europene.

„Mașinile sunt dotate cu tot ce trebuie să fie dotată o mașină de poliție, sunt omologate, au numere de înmatriculare provizorii. Le aducem de la Auto Cobălcescu din București”, ne-a spus primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc.

Comuna Șcheia beneficiază de 10 polițiști locali.

Patrulă pedestră, „rezultate mai bune”

Până acum, polițiștii locali din Șcheia efectuau doar patrule pedestre deoarece nu beneficiau de autospeciale. Aceștia aveau la dispoziție mașini doar când făceau patrule mixte cu câte un polițist de la Postul comunal Șcheia.

„În momentul de faţă nu avem decât dotarea individuală, ne lipseşte cea auto, dar vă pot spune că eu personal sunt mulţumit pentru că prin patrularea pedestră se obţin rezultate mai bune decât prin patrularea cu mijloace auto”, spunea Constantin Pîțu, șeful Poliţiei Locale Șcheia, în anul 2018.

Atunci și primarul comunei considera că patrula pedestră intră în contact direct cu oamenii, putând în același timp să supravegheze mai bine teritoriul.

Poliția Locală s-a născut după ce infracționalitatea a luat-o razna

Poliția Locală a fost înființată în comuna Șcheia, în anul 2018, în urma presiunilor Inspectoratului de Poliție Județean și a Prefecturii Suceava. O lungă perioadă de timp, numărul infracțiunilor creștea în fiecare zi, ajungându-se chiar la proteste în străda. Pentru combaterea infracționalității a fost suplimentat numărul polițiștilor adevărați, dar nici aceștia nu au putut face față infractorilor, fiind până la urmă nevoie de înființarea Poliției Locale.

Cei zece polițiști locali trebuie să patruleze în satele Șcheia, Mihoveni, Trei Movile, Florinta și Sfântu Ilie.

sursa foto: Facebook/ Oana Șlemco

Adauga comentariu