FOTO Poliției și autorităților locale nu le pasă de scandalurile iscate din cauza locurilor de parcare „private”

Locurile de parcare de pe strada Lazăr Vicol, din cartierul George Enescu, al municipiului Suceava care este condus de edilul Ion Lungu, sunt în continuare sub stăpânirea nesimțiților care sunt în stare să dea în cap pentru locul de parcare moștenit de la strămoși sau locurile pe care și le-au însușit pur și simplu. În cartierul George Enescu, domină specimenele purtătoare de tupeu și nesimțire în tărtăcuță. În timp ce neanderthalii suceveni sunt în stare să lupte pentru locurile de parcare, chiar dacă s-ar lăsa cu vărsare de sânge, cine ar trebui să asigure liniștea, pacea și să se ocupe de instruirea cetățenilor nu face altceva decât să mintă ca se vor lua măsuri și le pasă de ceea ce se întâmplă în orașul în care le vor crește odraslele, mai puțin decât le pasă de moartea pisicii vreunei vecine de-a lor.

În seara de 30 aprilie, a treia zi de Paște, un sucevean, începător în tainele șoferiei, negăsind locuri de parcare libere în zonă, a mutat o bordură, pusă ilegal pentru a „marca” locul de parcare al unui mândru sucevean, și a parcat mașina fratelui său. 

Ieri, 1 mai, după patru zile de când „A înviat Hristos”, tânărul, proprietar al autoturismului, s-a dus să-și ia mașina și să-și facă treburile. În momentul în care a ajuns la mașina sa, a fost abordat de către un vecin de la parter, ce i-a spus să nu mai parcheze niciodată acolo pentru că locul respectiv îi aparține. Fiind ușor revoltat de situația locurilor de parcare „private”, tânărul l-a întrebat pe individ ce îl recomandă ca fiind parcarea sa. „Proprietarul” fiind iritat de întrebarea tânărului a devenit agresiv, înjurând și agitându-se. 

„La un moment dat, l-am întrebat pe bărbat dacă are acte care dovedesc faptul că este locul său de parcare, legal. Atunci, mi-a spus <Fu*u-ți gura ma-tii!>, a început să se agite prin casă, dându-mi impresia ca vrea sa vină să ma bată. Am crezut că vrea să sară pe geam și să vină la mine. Soția sa i-a spus ceva și s-a calmat”, ne-a spus tânărul care a parcat pe locul de parcare „privat”, marcat cu o bordură de-a lui Lungu. 

Supărat și speriat de cele întâmplate, tânărul a încercat să ia legătura cu Poliția Locală Suceava dar s-a lovit de un ton ocupat. Nemulțumit fiind de reacția vecinului său, ieri, puțin înainte de ora 17.00, tânărul a mers la sediul Poliției, în apropierea magazinului Kaufland, pentru a povesti ce a pățit și pentru a afla ce poate face în această situație.

După ce tânărul i-a povestit ofițerului de serviciu tot ce s-a întâmplat, iar polițistul l-a întrebat dacă chiar vrea să se complice cu așa ceva, poate să se ducă acasă și să scrie o plângere pe care să o aducă iar la sediul Poliției. Respectivul polițist, văzând că „reclamantul” este tânăr, probabil s-a gândit că face caterincă și că situația nu este suficient de gravă pentru a-și încorda oamenii legii fesele. Același polițist, la un moment dat a spus ceva de genul „Dacă spune că e locul lui de parcare, de ce parchezi acolo? Dacă el își pune obiecte pentru a-și marca locul de parcare, depune un efort pentru a le pune acolo, lasă-l să parcheze. Și eu stau în cartierul George Enescu și pentru a nu mă certa cu vecinii merg și parchez la Lidl.” (În parcarea de la Lidl/Kaufland, cine parchează peste noapte riscă amenzi. Ori polițistul a fost „mangliu” ori s-a dat de gol că îl doare „sub centură” și parchează unde vrea fără să plătească vreo amendă.)

Până la urmă, polițistul l-a servit pe tânăr cu o foaie de hârtie A4 și un pix pentru a-și scrie declarația. 

În timp ce tânărul scria declarația, a fost sunat de Poliția Locală, cărora le-a povestit de ce a sunat și le-a cerut un sfat. Spre mirarea tânărului, polițistul local a fost mult mai simțit și politicos decât polițistul adevărat. Polițistul local i-a explicat tânărului faptul că individul cu care s-a certat nu are dreptul de a face scandal pentru un loc de parcare care nu îi aparține legal. Același polițist local i-a spus reclamantului că poate depune o plângere la sediul Poliției Locale de la Piața Mare și că legal poate parca în continuare chiar și în același loc pentru care a luptat „bravul” sucevean. 

După ce tânărul și-a terminat de scris declarația, i-a înmânat-o ofițerului de serviciu. Polițistul a citit toată declarația, iar la final acesta a dat impresia că și-ar fi dat seama că tânărul nu face caterincă. Organul legii a fost ușor amuzat de încheierea declarației: „Rog a se lua inițiativă din partea Poliției pentru a-l înștiința dacă are dreptul/ nu are dreptul să procedeze în acest mod.”.

Tânărul a apelat la ajutorul Poliției pentru că îi este frică de o eventuală răzbunare din partea vecinului său. Tânărul, care locuiește în același bloc de 22 de ani, de multe ori s-a trezit cu mașina zgâriată, cu ștergătoarele ridicate, rupte și uneori furate în parcarea din jurul blocului său. 

Scandalagiul a ieșit la geamul unui apartament de la parterul unui bloc de pe strada Lazăr Vicol. Coincidență sau nu, după puțin timp de la producerea scandalului, pe locului de parcare „privat” a fost parcat un autoturism ce avea la numărul de înmatriculare primele trei litere din numele proprietarului scris la interfonul scării respective. 

Deci se alege praful de municipiul Suceava. Toți sunt indiferenți, îi doare la doi metri în fața șlițului. 

- Ion Lungu, primarul Sucevei, nu răspunde la apelurile redactorilor cotidianului Ziar de Suceava, dar chiar dacă ar răspunde mai mult ca sigur nu i-ar păsa de această problemă.

- Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, ne-a spus prima dată, prin luna octombrie 2018, că „Poliția locală trebuie să meargă și să-i amendeze pe cei care își rezervă locuri de parcare. Dacă este nevoie, cei de la ecologizare ridică astfel de lucruri de pe domeniul public”.  Nevoie de cei de la ecologizare a fost și este, dar cui îi pasă?  

- Lucian Harșovschi ne-a spus în luna martie a anului 2019 că urmează să fie făcută o curățenie generală prin parcări pentru a fi strânse din parcări toți calaburii, toate pietrele, toate cauciucurile și toate jaloanele folosite de suceveni pentru a-și rezerva locurile de parcare. Vremea a trecut și obiectele respective sunt tot acolo, marcând locurile de parcare „private”.

- Ofițerul de serviciu al Poliției i-a recomandat tânărului să caute alte locuri de parcare dacă nu mai vrea scandal și să lase locurile „private” să fie „private”. Mai indirect spus, polițiștii susțin cetățenii care își rezolvă problemele într-un mod agresiv. După ce un polițist îți spune să îl lași pe scandalagiu în pace și să te duci la dracu-n praznic să parchezi, dintr-un cetățean corect te poți transforma rapid într-un scandalagiu și își vine să-ți calmezi nervii răzbunându-te pe respectivul vecin. Polițiști ca acesta sunt mulți, iar voluntar sau involuntar aceștia susțin scandalurile, răzbunările, bătăile, vărsările de sânge și tot felul de ilegalități, prin simpla lor durere în dos. 

- Cetățenii continuă să fie agresivi și amenințători când este vorba despre locurile de parcare pe care sunt stăpâni.

Aparent nu rămâne altceva decât să ne crăpăm scăfârliile unii altora pentru un loc de parcare!

 

Adauga comentariu