FOTO Polițiștii au dat de urma șoferiței de 20 de ani care a condus prin Zvoriștea un autoturism pe care erau cocoțați patru copii. Tânăra a fost amendată cu 1.160 de lei

În urma apariției în spațiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei patru minori, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări stabilind că mașina a fost condusă pe raza comunei Zvoriștea de către o femeie de 20 de ani din localitate.

„Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți patru minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare. A fost audiată femeia care a condus mașina dar și părinții minorilor implicați.

Părinții copiilor au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.160 lei pentru încălcarea legislației rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, art. 148 din OUG 195/2002 republicată.

Totodată se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasă răspunderea contravențională sau penală în funcție de rezultatele cercetărilor”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu