FOTO Polițiștii au oprit o petrecere la care participau și persoane nevaccinate

Și în acest weekend polițiștii continuă acțiunile de prevenire a răspândirii SarsCov2, obiectivul principal fiind informarea și responsabilizarea cetățenilor și administratorilor de unități economice cu privire la necesitatea respectării măsurilor sanitare dar și aprevederilor legale incidente problematicii Covid19.

Se acționează în sistem integrat cu efective de jandarmi și poliție locală, în special în zonele cu rată crescută de infectare.

O atenție desosebită se va acorda verificării modului de respectare a legii de către operatorii economici și organizatorii de evenimente private.

În cursul serii precedente polițiștii au întrerupt un eveniment privat constatând că patru dintre cele 20 de persoane participante nu dețineau certificat verde Covid. Au fost date amenzi, iar evenimentul a fost închis.

Polițiștii utilizează dispozitivele electronice din dotare pentru verificarea certificatelor verzi care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală și atenționează cu privire la legalitatea procurării și utilizării acestor documente.

La data de 14 octombrie 2021, la ora 22.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost anunțați de către o persoană anonimă, despre faptul că la un restaurant de pe raza comunei Boroaia este organizată o petrecere la care participă persoane nevaccinate.

La restaurantul respectiv a fost identificat un bărbat din comuna Boroaia, care a relatat că a organizat o petrecere privată. În urma verificărilor s-a stabilit că în incinta localului se aflau aproximativ 20 de persoane, toate fiind verificate cu dispozitivele eletronice de citire a cerificatelor verzi, fiind depistate patru persoane care nu au putut face dovada certificatului verde electronic COVID.

S-a procedat la sancționarea contravențională pentru cei patru participanți, precum și la sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru organizator, conform Legii 55/2020, fiind totodată întrerupt evenimentul și evacuate persoanele.

Adauga comentariu