FOTO Polițiștii și jandarmii suceveni au confiscate peste 300 de kilograme de articole pirotehnice

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii suceveni au acționat în sistem integrat pentru prevenirea actelor ilicite în domeniul comercializării, deținerii și transportului materialelor pirotehnice.

În cadrul Acțiunii Foc de Artificii, polițiștii și jandarmii au făcut controale și verificari la unități economice și persoane fizice și au pus în executare mandate de percheziție pentru locații unde erau deținute ilegal articole pirotehnice.

În urma acestor acțiuni s-au confiscat peste 10.000 de articole pirotehnice în greutate de peste 300 de kilograme.

Polițiștii și jandarmii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la respectarea legislației în domeniul utilizării și comercializării articolelor pirotehnice in aceasta perioadă, copiii fiind cei mai vulnerabili și mai expuși riscurilor de vătămare.

Prezentam alăturat câteva exemple din cadrul activităților operative desfășurate în cursul zilei de ieri de către polițiști și jandarmi.

La data 30 decembrie 2021, în cadrul Planului de acţiune în sistem integrat poliție - jandarmi pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative în zona municipiului Vatra Dornei - ,,Foc de artificii 2021”, în zona pieței agroalimentare de pe raza municipiului a fost depistat un bărbat în vârstă de 36 ani, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, pe care le avea depozitate într-un microbuz.

În urma controlului a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 18 kilograme de articole pirotehnice, deținute și comercializate ilegal.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Tot la data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii suceveni au surprins în flagrant, în apropierea Pieței Agroalimentare din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe un bărbat de 52 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, persoană neautorizată pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, care oferea spre vânzare un număr de 975 de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în cantitate de 40 de kilograme.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Articolele pirotehnice menţionate au fost indisponibilizate în vederea continuării  cercetărilor.

Tot ieri, în baza informaţiilor deținute cu privire la depozitarea ilegală a unei cantități mari de articole pirotehnice a fost obținut și pus in aplicare un mandat de percheziție domiciliară emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava, în incinta Complexului Comercial Bazar din municipiul Suceava. În interiorul unui chioșc metalic, au găsit un număr de 56 baterii artificii din categoriile F2 și F3, precum și un număr de 8.151 de articole pirotehnice, din categoria P1, în greutate totală de 265 de kilograme și în valoare de aproximativ 21.500 de lei.

Cercetările vor fi continuate în vederea tragerii la răspundere a făptuitorilor sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Adauga comentariu