FOTO Polițiștii și procurorii încearcă mușamalizarea unei tentative de omor în care ar fi fost implicat nepotul primarului Traian Iliesi? Dosarul unui bărbat, care a scăpat cu viață miraculos în urma unei bătăi zdravene, stă blocat în sertare

Situație desprinsă parcă din filme în comuna Moldovița, din județul Suceava. Polițiștii și procurorii dau impresia că de ani de zile încearcă să acopere urmele unor agresori care erau la un pas de a-l omorî în bătaie pe un localnic.

Văzând că trec anii și dosarul privind cazul său numai nu ajunge în instanță, bărbatul care a fost la un pas de a-și pierde viața în urma bătăii primite crede că cei care ar trebui să rezolve problemele cetățenilor au ales să se asigure că agresorii lui nu vor fi judecați în instanță. În acest dosar, apare și un nepot de-al lui Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița.

Dosarul a fost plimbat de la Poliție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pe urmă s-a întors la Poliție, după care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc de unde a revenit înapoi la polițiști.

La data de 23 august 2018, Liviu Ungurean (55 de ani la vremea respectivă), din satul Demăcușa, comuna Moldovița, a fost nenorocit în bătaie de către mai mulți indivizi. Mai exact, victima s-a ales cu spina ruptă, un plămân perforat, mai multe hemoragii interne și 12 coaste rupte. Totul ar fi pornit din cauza unor neînțelegeri mai vechi. Niște vecini de-ai victimei ar fi avut un contract de întreținere a tatălui lui Liviu Ungurean în schimbul casei. Așadar de aici ar fi izbucnit dușmănia dintre familia Moroșan  și familia Ungurean și odată cu dușmănia au apărut și certurile, amenințările și întâlnirile prin instanțele de judecată.

La data menționată, pe la ora 21.30, Liviu Ungurean se întorcea de la cosit. Acesta ar fi fost ajutat de către un localnic, respectiv Gheorghe Vișoiu și fiul acestuia care avea la vremea respectiva 13 ani. În drumul spre casă, aceștia au trecut pe lângă moșia familiei Moroșan. Ajunși în apropierea proprietății familiei Moroșan, între proprietari și Ungurean ar fi existat un schimb de replici. Pe urmă, Liviu Ungurean, conducând un autovehicul în care se afla și minorul susnumit, ar fi fost blocat în trafic cu ajutorul unui utilaj.

„Vasile Moroşan s-a îndreptat spre mine, mi-a tras un pumn prin geamul întredeschis, şi mi-a spus <De când te aştept, acum te omor eu pe tine>, apoi a deschis portiera şi m-a tras din maşină. Am fost călcat în picioare la propriu şi lovit cu o rangă şi cu un fel de cablu gros din cauciuc. Sub ploaia de lovituri, m-am băgat sub roata de la maşină, încercam să-mi apăr o operaţie recentă”, a spus Liviu Ungurean reporterilor de la Monitorul de Suceava, în anul 2018.

Revenind asupra poveștii, înaintea altercației, Liviu Ungurean împreună cu fiul lui Gheorghe Vișoiu se deplasau cu un autovehicul marca Mercedes Vito, iar Gheorghe Vișoiu cu un alt autovehicul în care se aflau alte persoane. Cel din urmă plecase înaintea lui Liviu spre casă. Pe urmă, văzând că fiul său nu ajunge acasă, Gheorghe s-ar fi întors pentru a vedea motivul pentru care Liviu Ungurean întârzie. Astfel, în timpul întoarcerii, Gheorghe Vișoiu ar fi observat autovehiculul condus de către Liviu și imediat după a surprins momentul în care cel din urmă era agresat de mai mulți indivizi. Atunci, Vișoiu ar fi strigat agresorilor să lase în pace victima, iar în acel moment, unul dintre agresori l-ar fi lovit și pe acesta cu un obiect contondent în zona capului. În urma loviturii, acesta ar fi leșinat. La aceste șcene de coșmar a luat parte și minorul în vârstă de 13 ani.

CERTIFICAT MEDICO-LEGAL AL LUI LIVIU UNGUREAN

Cât timp a stat internat în Spitalul Județean Suceava, Ungurean a fost o lungă perioadă de timp pacient la Secția de Reanimare, unde a fost operat pentru extirparea splinei.

DIAGNOSTICUL PRELIMINAR DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA:

 • Agresiune;
 • TCC cu pierderea conștienței (corp contondente);
 • Contuzie coloană cervico-dorsală;
 • Contuzie toraco – abdominală.

DIAGNOSTIC SECȚIA CHIRURGHIE GENERALĂ DIN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA:

 • Ruptură splenică;
 • Hemoperitoneu;
 • Hemopneumotorax drept;
 • Fracturi costale 4 – 10 drepte, 8 – 11 stângi;
 • Agresiune.

Medicii au stabilit faptul că „boala” a rezultat în urma unei agresiuni. În plus, în urma eliberării certificatului medico-legal s-au mai stabilit următoarele:

 • Liviu Ungurean a suferit în luna august 2018 un politraumatism cu:
 1. traumatism toracic (obiectivat prin echimoză, excoriații, fracturi costale C4 – C10 drepte și C8 – C11 stângi, contuzii pulmonare și minim hemopneumotorax bilateral pentru care s-a practicat pleurostomie minimă dreaptă)
 2. traumatism abdominal (obiectivat prin echimoză, excoriații, ruptură splenică, hematom subcapsular splenic și hemoperitoneu <aproximativ 600 – 700 ml sânge proaspăt> pentru care s-a intervenit chirurgical practicându-se splenectomie, lavaj și drenaj)
 3. traumatism al membrului inferior stâng (obiectivat prin excoriație)
 • Leziunile au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente și corp contondent;
 • Leziunile pot data din 23.08.2018 și necesită 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare;
 • Splenectomia îi conferă susnumitului infirmitate fizică;
 • Leziunile au pus în primejdie viața susnumitului.

După ce a avut loc altercația, SC Eghina Forest SRL (administrată de Ionel Moroșan) și Vasile Moroșan au întocmit plângeri penale împotriva lui Liviu Ungurean și a lui „Ghiță Vișoiu”, plângeri trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

La data de 29 august 2018, Vasile Moroșan a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc începerea urmăririi penale față de Liviu Ungurean și Ghiță Vișoiu.

La data de 4 septembrie 2018 și la data de 7 septembrie 2018, SC Eghina Forest SRL a susținut că Ungurean și Vișoiu ar fi comis infracțiunile de „violare de domiciliu”, „tulburare de posesie” și „tulburarea liniștii publice”.

De asemenea, reclamanții menționați anterior l-au acuzat pe Ungurean că ar fi pătruns cu mașina în incinta SC Eghina Forest SRL și ar și început să îl lovească „probabil cu intenția de a-l ucide” pe Vasile Moroșan.

Prin plângerile lor, reclamanții au susținut că Ungurean cu Vișoiu ar fi făcut scandal și l-ar fi amenințat cu moartea pe Vasile Moroșan.

Ca martori au fost menționați: Dan Traian Iliesi, Lucian Nacu, Georgiana Loredana Moroșan și Vasile Moroșan.

De asemenea și Liviu Ungurean, prin avocatul său, a întocmit o plângere penală împotriva lui Vasile Moroșan, Nicolai Moroșan, Radu Moroșan, Dan Traian Iliesi și Lucian Nacu pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.

La data de 10 septembrie 2018, Liviu Ungurean a fost audiat de către polițiști și a relatat varianta sa de poveste.

La data de 10 septembrie 2018, minorul Alexandru V. a fost audiat de polițiști.

La data de 26 septembrie 2018, Gheorghe Vișoiu a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

La data de 6 decembrie 2018, minorul Alexandru V. a fost din nou audiat de polițiști.

La data de 6 decembrie 2018, Gheorghe Vișoiu a fost din nou audiat de polițiști.

La data de 13 decembrie 2018, polițiștii au efectuat verificări pe teren, probabil intenționând să facă un fel de reconstituire.

La data de 13 decembrie 2018, minorul Alexandru V. a fost încă o dată audiat de polițiști.

La data de 11 februarie 2019, Ionel Aurel Moroșan, Vasile Moroșan, Niculai Moroșan și Dan Traian Iliesi (nepotul primarului din Moldovița, Traian Iliesi) au fost audiați de către polițiști.  

De asemenea, pentru rezolvarea sau pentru conferirea impresiei că se încearcă rezolvarea cazului, polițiștii au audiat mai multe rude ale persoanelor menționate mai sus.

Bineînțeles, din declarațiile apropiaților lui Vasile Moroșan reiese faptul că acesta ar fi fost agresat de către Ungurean și Vișoiu. În același timp, din declarațiile ultimilor doi reiese că ei au fost agresați de către Vasile Moroșan și apropiații dânsului. Agresorii susțin că Ungurean și Vișoiu erau beți în seara respectivă și s-ar fi rănit deoarece cădeau ba unul peste altul, ba peste fel și fel de obiecte.  

În anul comiterii agresiunii, în cotidianul Monitorul de Suceava se arăta faptul că, prin avocat, Liviu Ungurean s-a adresat cu plângere şi prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava, reclamând că ceea ce s-a întâmplat în cazul lui este o tentativă de omor în toată regula, susținând că ar fi fost omorât în bătaie dacă nu ar fi ajuns în zonă Gheorghe Vişoiu.

 

 

 

Adauga comentariu