FOTO Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Voitinel

Ieri, pe la ora 23.30, a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna Voitinel. 

La fața locului au intervenit pompierii militari de la subunitățile din Vicovu de Sus și Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Votinel și Gălănești, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Când au ajuns echipajele, ardeau casa de locuit și acoperișul anexelor gospodărești, corp comun, cu pericol de propagare la proprietatea învecinată.

La ora 02.15, incendiu la fost stins.

Au ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 110 mp, bunurile din interior (electrocasnice, mobilier, textile ș.a.) și acoperișul construcțiilor anexe pe 60 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată.

În aceeași zi, pe la ora 18.00, a izbucnit un incendiu la un adăpost de animale de pe raza comunei Vama.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vama cu două autospeciale de stingere.

Când au ajuns echipajele, ardeau acoperișul, podul și o parte din interiorul adăpostului de animale, cu pericol de propagare la întreaga construcție.

La ora 20.00, incendiul a fost stins.

Au ars acoperișul clădirii pe aproximativ 100 mp, podul acesteia, unde se aflau depozitate circa două tone de fân și o parte din interior, ieslea animalelor, un perete din lemn, ușa de la intrare și două hamuri pentru cai. Tabla de pe acoperișul adăpostului s-a degradat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul adăpostului de animale.

 

Adauga comentariu